sreda, 6. 1. 2016

Ljubljana med top destinacijami 2016

Svetovno znana medija Rough Guide in The Guardian sta na svoja seznama destinacij v letu 2016 uvrstila tudi Ljubljano. Zaradi številnih zelenih površin, območij za pešce in drugih okoljskih ukrepov Ljubljana po njunem mnenju upravičeno nosi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016.

Svetovno znana založniška hiša popotniških vodičev Rough Guide je na spletni strani objavila seznam najbolj zaželenih destinacij za leto 2016. Med top 10 mest so uvrstili tudi Ljubljano in jo postavili ob bok Reykjaviku, Mexico Cityju, Seulu, Wroclawu, Nashvillu, Amsterdamu, Hullu, Vancouvru in Agri.
Poleg številnih zelenih površin so izpostavili možnosti raziskovanja mesta s kolesom, SUP-anje po Ljubljanici ter odlično lego Ljubljane, nedaleč od gora, obale in vinogradov. Prav tako so pohvalili kakovostno kulinarično ponudbo po zmernih cenah.

Tudi časopisna hiša The Guardian, eden izmed vodilnih medijev za promocijo trajnostne ponudbe, je z novim letom sestavila svoj seznam nasvetov za načrtovanje počitnic. V svojem opisu poleg vidnih zelenih sprememb v mestnem jedru izpostavijo še Ljubljanski grad, Tivoli, Knjižnico pod krošnjami, nabrežja Ljubljanice in možnost SUP-anja. Prestolnici dajejo pečat Plečnikova arhitektura ter odlična kulinarika in vinska ponudba v nabrežnih lokalih, kar v mestu budi sproščen utrip.

Objavi si lahko preberete tukaj in tukaj.