torek, 19. 3. 2019

Ljubljana, pametno mesto: VR/AR laboratorij v Tehnološkem parku

Tehnološki park Ljubljana, 21. marca 2019, organizira prvo slovensko konferenco LOOK AROUND 360, posvečeno VR/AR tehnologijam prihodnosti ter hkrati odpira vrata novega laboratorija za vse navdušence virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji.

Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran podjetjem. Rešitve s tega področja že sedaj dosegajo več milijard EUR letnega prometa, do leta 2020 pa naj bi po projekcijah panoga zrasla na več kot 120 milijard EUR.

VR/AR laboratrij

Laboratorij bo predstavljal stičišče za slovenske VR/AR tehnologije in bo vključeval vse ključne akterje, od fakultet, raziskovalnih organizacij, podjetij do posameznih navdušencev, ki delujejo v smeri razvoja te tehnologije.

Podjetja in posamezniki bodo lahko v laboratoriju razvijali ideje in testirali produkte s področja virtualne in obogatene resničnosti. Na voljo jim bo, poleg potrebne infrastrukture in opreme, tudi mentorska pomoč priznanih strokovnjakov.

VR/AR konferenca

Konferenca bo osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih odprtega inoviranja ter uporabe VR/AR tehnologij v Sloveniji in v svetu. Prav tako bo predstavila aktualno VR/AR sceno in povezala deležnike slovenskega ekosistema ter pokazala primere dobrih praks odprtega inoviranja, digitalne transformacije in prenosa VR/AR idej v podjetništvo in industrijo.

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo nastopili največji strokovnjaki s področja virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji.

Udeležba na konferenci in preizkus novih tehnologij v laboratoriju sta brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti.

---

Preberite več:

Program konference: