sreda, 25. 1. 2012

Ljubljana se predstavlja na Dunaju

Na razstavi »Build the city - Examples for and from Vienna”, ki se osredotoča na urbano načrtovanje v mestih, se predstavlja tudi Ljubljana.

Organizatorji razstave želijo odgovoriti na vprašanje, kako razvijati mestno politiko, da bo meščanom zagotavljala čim višjo kvaliteto življenja ter odpreti razpravo o razvoju mest.

Razstava, ki bo na ogled do 30. marca 2012, je podkrepljena s konkretnimi primeri iz Dunaja ter drugih evropskih mest. Predstavlja prostorske rešitve v Bratislavi, Brnu, Hamburgu, Münchnu, Stockholmu, Malmö, Zagrebu ter Ljubljani.

Ljubljana se predstavlja s tremi projekti: s prenovljenimi trgi in nabrežji Ljubljanice, ki so znova oživeli stari del mesta, s Športnim centrom Stožice in projektom javno-zasebnega partnerstva Šmartinka.

V okviru razstave bo organiziranih več posvetov in okroglih miz, razprave, na kateri bodo govorili o aktualnih vprašanjih na področju razvoja mest, načrtih ter zastavljenih strategijah prostorskega načrtovanja v Ljubljani, Bratislavi, Brnu in Zagrebu, se bo 2. februarja 2012 udeležil tudi mag. Miran Gajšek, vodja Oddelka za urejanje prostora MU MOL.

Podrobnosti o razstavi si lahko ogledate na spletni strani mesta Dunaj.