ponedeljek, 9. 11. 2009

Ljubljana v Londonu

V Londonu ta teden poteka jubilejna 30. Svetovna turistična borza – WTM, na kateri se bo na razstavnem prostoru Slovenije, kot osrednja destinacija, predstavljala Ljubljana.

V ponedeljek, 9. novembra, se je v Londonu začela jubilejna 30. Svetovna turistična borza WTM - World Travel Market, ki bo trajala do četrtka, 12. novembra 2009.

Na razstavnem prostoru Slovenije se kot osrednja destinacija predstavlja Ljubljana. Predstavitev je posvečena 200-letnici Botaničnega vrta in obeležitvi Ljubljane kot Svetovne prestolnice knjige.

V animacijskem prostoru, velikem 12 kvadratnih metrov, gredica s travo poskuša prikazati del vzdušja Botaničnega vrta v Ljubljani. Na gredici rastejo pravi zvončki, obiskovalci pa lahko posedajo tudi na klopi, usmerjeni prosti filmski predstavitvi Ljubljane in njenega vzdušja.

Predstavitev dopolnjuje tudi (ena od) ikon Ljubljane, Ljubljanski zmaj. Prijazna figura na sejemskem prizorišču obiskovalcem deli čebulice zvončkov, vzgojene prav za to priložnost. Deli pa  tudi letake z obvestilom in vabilom, zakaj in kako priti v Ljubljano.

Obiskovalcem pa je na voljo tudi koledar za leto 2010 »Ljubljana, Svetovna prestolnica knjige«, ki ga je Zavod za turizem Ljubljana izdal ob tej priložnosti.

Zavod za turizem Ljubljana