ponedeljek, 17. 6. 2019

Ljubljano znova obiskali Traveldudes

V Ljubljani so se pred dnevi že drugič mudili člani ekipe mednarodno priznanih potovalnih blogerjev Traveldudes.

Člani ekipe Melvin Boecher, Rui Dantas Rodrigues in Dave Brett so prva dva dneva preživeli v Ljubljani. Tu so okusili razširjeno ponudbo Ljubljanskega zajtrka v Gostilni na Gradu, kolesarili z licenciranim vodnikom na najboljši kolesarski turi v Evropi – Brko turi, si ogledali nove namestitve v Ljubljani, in sicer spalne kapsule v prenovljenem hotelu Central, okušali Okuse Ljubljane v Drugi violini in v pravkar odprtem Landeriku v starem delu mesta, za konec pa so obiskali še Odprto kuhno.

brko tura
Brko tura - po poteh znanih ljubljanskih brkačev

Nato so se podali še v regijo Osrednja Slovenija. Na Ljubljansko barje so se podali z barko, ki jih je pripeljala v Črno vas. Tam so uživali dobrote in preizkusili športne aktivnosti na ekološkem posestvu Trnulja. Ker je Ljubljano trajnostno usmerjeno mesto, smo poskrbeli za okolju prijazno obliko mobilnosti - z električnimi avtomobili Avant2Go so se zapeljali Polhov Gradec in Kamnik.

Cajanka z grofom Blagajem
Čajanka z grofom Blagajem

V Polhovem Gradcu so si privoščili čajanko z grofom Blagajem, okušali medene izdelke v hiši medu Božnar ter se kulinarično razvajali pri priznanem šefu Luki Koširju iz Gostišča Grič. Dan so zaključili v kamniškem veganskem bistroju Korobač, kjer so okušali različna lokalna piva okoliških mikropivovarn. V Kamniku so se nastanili v prenovljenem hotelu MD. Obiskali so Veliko planino, Arboretum Volčji potok, Okuse Kamnika pa bodo spoznavali v izjemni restavraciji Repnik. Vse o pridelavi lokalnega piva so Travel Dudes izvedli na obisku pivovarne Mali Grad, kjer jih je ekipa popeljala po zgodbi svojega delovanja.

volčji potok
Volčji potok

Iz Kamnika se se na letališče Jožeta Pučnika odpeljali kar z električnim avtom Avant2Go in ga tam tudi pustili.