ponedeljek, 10. 12. 2018

Ljubljanska Brko tura najboljša kolesarska tura v Evropi

Turistični ogled Ljubljane, imenovan Brko tura, je v decembrski številki revije easyJet Traveller Magazine osvojil naziv najboljše vodene kolesarske ture v Evropi.

Brko tura ni klasična tura, je tura, ki vodi obiskovalca po skrivnostni Ljubljani in po življenju treh velikih brkačev; to so arhitekt Jože Plečnik, slikar Rihard Jakopič in pisatelj Ivan Cankar. Vsi trije so bili vsak po svoje drzni in brkati. Kot véliki umetniki so za vedno zaznamovali Ljubljano in Slovenijo.

Brko tura pričara avtentično retro vzdušje z obiskom brivnice ter skoki v Arhitektovo vizionarsko sobo, Pisateljevo najljubšo gostilno in Slikarjevo nacionalno galerijo. Trije brkači vmes pustijo tri nepričakovane namige. Na koncu ture sledi oddih ob slovenskem okrepčilu in presenečenju v grafičnem ateljeju MGLC.

Na Brko turo se boste lahko znova odpravili spomladi, od 1. aprila naprej, vsak petek ob 15. uri.

Podrobnosti najdete na spletni strani Turizma Ljubljana.

Potovalni vodnik letalske družbe easyJet je v zadnji številki tega leta Brko turo razglasil za najboljšo vodeno kolesarsko turo v Evropi. Skupaj so objavili 12 najboljših alternativnih potovalnih doživetij leta 2018, po besedah urednika Jonnyja Ensalla pa te nagrade izpostavljajo najbolj avtentična doživetja, »ki nam vzbudijo kurjo polt«.