petek, 29. 3. 2019

Ljubljanski grad za vas prejel mednarodno nagrado Plautilla

Na 5. mednarodnem kongresu zgodovinskih mest v Solinu na Hrvaškem smo prejeli priznanje za najboljši kulturno turistični produkt Ljubljanski grad za vas.

Mednarodno kulturno turistično nagrado Plautilla podeljujejo za kakovost in inovativnost v upravljanju zgodovinskih mest z vidika interpretacije kulturne dediščine ter promocije kulturno-turističnih produktov. Strokovna komisija je v kategoriji najboljši kulturno turistični produkt najvišje priznanje podelila Javnemu zavodu Ljubljanski grad za produkt Ljubljanski grad za vas.

Produkt Ljubljanski grad za vas je nedavno prejel tudi znak Slovenia Unique Experiences Slovenske turistične organizacije. Takrat je komisija v utemeljitvi med drugim zapisala: »S kreativnim produktom so ustvarjalci našli dober recept, kako se lahko skozi zapomljivo doživetje spajajo burna grajska zgodovina, lokalna urbana identiteta, skrb za okoljsko trajnost in gastronomija. Še več, produkt se skozi žive zgodbe, odigrane pred očmi gosta, na prefinjen način igrifikacije turistične zgodbe dotika tudi izobraževalnega turizma.«

 

Preberite še: