www.ljubljanski-grafiti.com).

" />
četrtek, 9. 9. 2004

Ljubljanski grafiti 2004

Klub Ljubljanski grafiti (v nadaljevanju KLG) v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana vabi na likovno delavnico Ljubljanski grafiti 2004, ki bo potekala 11. in 12. septembra (sobota, nedelja) od 12h do 18h na podhodu ob Narodni galeriji (več informacij na www.ljubljanski-grafiti.com).

Udeležba na delavnici je brezplačna in je namenjena predvsem dijakom in študentom, ki s svojim prostovoljnim delom polepšajo najbolj prometne kotičke našega urbanega okolja. Pri tem bo KLG poskrbel za material za poslikavo in malico, udeleženci pa se bodo lahko sproščeno ustvarjalno izražalo, družili in se tako naučili veliko novega.

KLG se že 7 let ukvarja z umetniškim grafitiranjem ter drugimi modernimi umetnostmi. Lansko leto je bila po zaključku Ljubljanskih grafitov 2003 natisnjena publikacija z istim imenom, ki predstavlja projekt in udeležence. Predsednica KLG Helena Konda je za publikacijo zbrala dokumentacijo o projektu, Miha Artnak pa jo je oblikoval. Posneti so bili tudi trije kratki dokumentarni video posnetki o projektu.

KLG je od marca do maja letos sodeloval pri odmevni razstavi grafitov v Tivolskem gradu, kjer je kustos Božidar Zrinski predstavil najbolj aktivne grafitarje iz Ljubljane, Maribora in Celja ter slovenske staroste grafitiranja. KLG so predstavljali člani ZEK crew-a. Že od začetka leta pa je možno najbarvitejše grafite iz sedemletnega obdobja videti v galeriji spletne strani Kiberpipe.

K udeležbi in ogledu so vabljeni vsi mimoidoči, več informacij o dejavnosti KLG pa je možno dobiti po internetu: lj_grafiti@hotmail.com.

Muhasto vreme ne bo ovira za izvedbo delavnice!