sobota, 16. 7. 2005

LJUBLJANSKI GRAFITI 2005

Klub Ljubljanski grafiti (KLG) je ta konec tedna v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v podhodu ob nekdanjem kinu Šiška na Celovški cesti pripravil likovno delavnico »Ljubljanski grafiti 2005«.

Likovna delavnica “Ljubljanski grafiti 2005” je mladinski projekt, kjer skupina mladih umetnic in umetnikov poslikava in grafitira ljubljanske podhode. Projekt poteka z dovoljenjem in finančno podporo Mestne občine Ljubljana že od leta 1998. Organizira in izvaja ga skupina ljubiteljskih in akademskih umetnikov - KLG. Pri poslikavah so poleg KLG sodelovale mlade umetnice in umetniki iz Anime Slovenije, člani različnih društev in ostali.

Udeležba je bila brezplačna in namenjena predvsem dijakom in študentom. Pri tem je KLG poskrbel za material za poslikavo in malico, udeleženci pa so se lahko v sproščenem okolju ustvarjalno izražali, družili in se naučili veliko novega. Mladi umetniki se predvsem naučijo, da je grafitiranje umetnost in ga na ta način tudi izvajajo.

Ves projekt temelji na prostovoljnem delu, namen projekta pa je polepšati prestolnico Slovenije. Stroške dovoljenj za poslikavo in pripravo podhodov za poslikavo je krila Mestna občina Ljubljana, ostale stroške projekta pa je pomagal kriti Urad Republike Slovenije za mladino in Urad Mestne občine Ljubljana za mladino.

Projekt »Ljubljanski grafiti 2005« se bo nadaljeval 10. in 11. septembra 2005, ko bodo nadaljevali s poslikavami v podhodu ob fakultetah za Bežigradom na Dunajski cesti.

Služba za odnose z javnostmi MOL