četrtek, 17. 8. 2023

Mala ledena dvorana Tivoli

V Osrednjem atriju Mestne hiše bo do 30. avgusta 2023 na ogled razstava natečajnih rešitev za projekt Mala ledena dvorana Tivoli. Odprtje razstave s predstavitvijo prvonagrajene rešitve bo v ponedeljek, 21. avgusta 2023, ob 16. uri.

Za izbiro najprimernejše rešitve smo organizirali javni, projektni, enostopenjski natečaj. Na razstavi predstavljamo prejete rešitve.

Mala ledena dvorana je načrtovana kot prizidava Hale Tivoli. Dvorana bo namenjena razvoju kvalitetnega hokeja, umetnostnega drsanja in drugih športov na ledu s podaljšano sezono treningov in neprekinjeno razpoložljivostjo dvorane za treninge in bo hkrati tudi drsališče za športni razvoj otrok in mladine in razvoj rekreacijskega drsanja. Predvideva se umestitev drsališča s tribunami za 300 gledalcev s spremljajočimi prostori (garderobe in tehnični prostori). V kleti je garaža v eni etaži za cca. 140 parkirnih mest. Streha je na nivoju dostopne ploščadi Hale Tivoli in je delno zazelenjena. Na strehi so predvidene parkovne športne površine.

Možnost za neprekinjen trenažni proces

Z izgradnjo Male dvorane Tivoli namenjene športom na ledu, želimo zagotoviti infrastrukturo in pogoje za nadaljnji razvoj hokeja, umetnostnega in rekreacijskega drsanja ter curlinga. Nova Mala ledena dvorana Tivoli bo nudila možnost za neprekinjen trenažni proces športnikom in hkrati več razpoložljivih ur drsališča za šole in rekreacijo. Obstoječa velika ledena dvorana se ohranja in bo tako večji del leta lahko namenjena tudi drugim športom in drugim prireditvam, hkrati pa bo zaradi dveh ledenih ploskev tudi lažje organizirati dogodke in tekmovanja.