ponedeljek, 30. 1. 2023

Mala ulica praznuje!

Družinski center Mala ulica letos praznuje deseto obletnico delovanja. V vseh teh letih se je razvil v prostor celovite podpore družinam s predšolskimi in šolskimi otroki, kamor se po psihosocialno pomoč in oporo obrača vse več staršev. Obletnico bodo vse do konca leta proslavili z vrsto spremljevalnih dogodkov.

Na praznovanju 10. obletnice je pozdravil župan Zoran Janković.
Na praznovanju 10. obletnice je pozdravil župan Zoran Janković. 

   

Vsi, ki vas pot nemalokrat zanese na Prečno ulico 7, ste vabljeni, da spremljate dogodke, ki se bodo v poklon 10. obletnici Male ulice vrstili vse do konca leta: v družinskem centru je z januarjem zaživel galerijski prostor z ilustracijami Damijana Stepančiča in izbranimi pesmimi pesnikov iz knjige Sončnica na rami, Pesmi za otroke od Frana Levstika do danes (Mladinska knjiga Založba, d. d., Ljubljana 2016), vsi mimoidoči pa se lahko poigrajo s Svetlobnimi nitmi, interaktivno instalacijo, ki so jo v sodelovanju s Svetlobno gverilo postavili na zunanjem igrišču Male ulice. Če ste pogosto v Mali ulici, zagotovo poznate vse njene kotičke, tokrat pa se bo Mala ulica na kolesih dva meseca potepala po Ljubljani in vas z avtobusom popeljala do končne destinacije.

Več kot 250.000 obiskovalcev

Da v Mali ulici nastajajo velike zgodbe, kaže tudi število obiskovalcev družinskega centra, ki je ob jubileju preseglo 250.000 obiskovalcev in udeležencev. Otroci se veselijo pestrega programa na različnih lokacijah (Pravljice z ustvarjalnicami, Gozdne poti, aktivnosti na vrtu na Rakovi jelši …), šoloobveznim otrokom pa se najbolj vtisnejo v spomin igriva in tematsko raznolika počitniška varstva.

Preberite tudi: