četrtek, 5. 11. 2009

Martinova sobota v Ljubljani

Na Martinovo soboto, 7.11.2009, vas vabimo na Ljubljansko vinsko pot, ki vas bo popeljala po ulicah starega mestnega jedra.

Ljubljana je mesto raznolikih imen in mesto z mnogoterimi obrazi. Njena posebnost je tudi, da leži na stičišču štirih slovenskih pokrajin in tako je v številnih mestnih restavracija in gostilnah moč okusiti kulinarične posebnosti in širok izbor vrhunskih vin iz vse Slovenije. Mesto je kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje slovenske vinorodne pokrajine, tudi nosilec mednarodnega naziva »Mesto vina in trte«. Prva trta v Ljubljani je bila namreč posajena že v času Emone na pobočju sedanjega grajskega hriba.

 

Na Martinovo soboto, 7.11.2009, vas tako vabimo na Ljubljansko vinsko pot, ki vas bo popeljala po ulicah starega mestnega jedra. Na več kot 70 stojnicah boste lahko poizkusili izvrstna vina in raznovrstne kulinarične dobrote iz vseh slovenskih vinorodnih dežel, nekaj pa tudi iz Ljubljane in okolice ter tujine.

Na otvoritvi Ljubljanske vinske poti vas bosta na Mestnem trgu ob 10. uri pozdravila župan Mestne občine Ljubljana in Slovenska vinska kraljica; priča pa boste tudi slavnostnemu krstu mošta v vino. Poskrbljeno bo seveda tudi za bogat kulturno-zabavni program, v okviru katerega bodo nastopajoči s pesmijo, plesom in glasbo predstavljali kulturo in običaje slovenskih vinorodnih dežel.

Več informacij o Ljubljanski vinski poti lahko najdete na spletni strani: www.ljubljanskavinskapot.si

Praznujte Martinovo soboto na Ljubljanski vinski poti ter skupaj z nami vstopite v pisano jesen!

Zavod za turizem Ljubljana