torek, 15. 5. 2012

Mednarodni muzejski dan

Ob mednarodnem muzejskem dnevu, ki ga vsako leto 18. maja praznujejo muzeji po vsem svetu, tudi v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane organizirajo brezplačne oglede razstav ter posebna vodstva.

V Mestnem muzeju Ljubljana si boste v petek, 18. maja 2012, lahko brezplačno ogledali 3 razstave:

 • Več glav … iz kiparske zbirke Mestnega muzeja Ljubljana … več ve je nova razstava, ki odkriva tančice z muzejske kiparske zbirke. Prvič je na ogled zbirka portretov ljudi, ki so se s svojimi vrlinami, odločitvami, političnimi in kulturnimi nazori pa tudi nenavadnimi usodami zapisali v zgodovino Ljubljane.
  Ob 17. uri je organizirano vodstvo po razstavi Več glav več ve z avtorico razstave Ano Pokrajac Iskra.
   
 • Obvezno dotikanje – žuželke za slepe in slabovidne: Razstava tipnih slik namenjena slepim in slabovidnim, ki se želijo spoznati s skrivnostnim svetom žuželk. Razstava tipnih slik in je nastala v sodelovanju Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, društva Kaverljag ter študentov ALOUja.
  Vodstvo po razstavi je organizirano ob 16. uri.
   
 • Obrazi Ljubljane - stalna razstava o zgodovini Ljubljane in življenju njenih prebivalcev. Za družine z otroki (od 3 do 7 let) priporočajo ogled razstave z Žabjim vodnikom. Družinski detektivi pa so namenjeni malo starejšim otrokom (od 7 do 10 let), da se skupaj s starši prelevijo v detektive in raziščejo preteklost Ljubljane. Ogled razstave je prilagojen tudi slepim, slabovidnim in naglušnim (indukcijska zanka).

Razstave si lahko ogledate med 10. in 18. uro.

18. maja si lahko brezplačno ogledate tudi razstave v Galerijah mesta Ljubljana, podrobnosti o njih si oglejte tukaj.