petek, 8. 5. 2020

Mestni avtobusi bodo ponovno zapeljali na ceste

Po mesecu in pol od prepovedi izvajanja potniškega prometa, bodo od ponedeljka, 11. maja 2020, avtobusi LPP ponovno vozili. Marčevske mesečne vozovnice bodo veljale do konca maja.

Vlada RS je sprostila ukrep o začasni prepovedi izvajanja javnega potniškega prometa, zato bodo avtobusi LPP 11. maja ponovno začeli voziti.

Ukrepi in priporočila Vlade RS in NIJZ, ki bodo veljali med vožnjo:

  • Za potnike bo med vožnjo obvezna uporaba zaščitnih mask.
  • Potniki bodo na avtobus vstopali posamično, pri tem pa si bodo morali obvezno razkužili roke z razkužilom, ki bo nameščeno na vhodu.
  • Vstop na avtobus bo mogoč le pri drugih, izstop pa na tretjih oziroma četrtih vratih. Z vstopom na drugih vratih bomo preprečili stik potnikov in voznikov ter s tem dodatno zmanjšali možnost širjenja koronavirusa.
  • Smer vstopa in izstopa bosta označeni na vseh avtobusih.
  • Na avtobusih in postajališčih bodo nameščena obvestila o pravilih, ki veljajo med vožnjo z avtobusom.
  • Za zagotavljanje varnostne razdalje med potniki bodo na določenih sedežih nameščena obvestila, ki bodo potnike pozvala, naj na teh sedežih ne sedijo in s tem ohranjajo varnostno razdaljo. 

Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Vse avtobuse bomo ob zaključku vožnje vsakodnevno dodatno očistili in razkužili.

Vozni red avtobusov

Mestni avtobusi bodo vozili po posebnih voznih redih. Na linijah bo razporejenih 115 avtobusov. Situacijo glede zasedenosti avtobusov bomo stalno spremljali in če se izkaže, da število avtobusov ne ustreza kapaciteti potnikov, bomo po potrebi na linije razporedili dodatne avtobuse. Ker glavnine potnikov - dijakov in študentov -  na avtobusih ne pričakujemo, menimo, da število potnikov na avtobusih ne bo preseglo med 30 in 40 % zasedenosti.

Medkrajevni avtobusi bodo vozili po običajnih delavniških voznih redih.

Vozni redi so objavljeni na spletni strani LPP

Veljavnost vozovnic

Veljavnost marčevskih mesečnih vozovnic je podaljšana do konca maja.
Veljavnost splošnih letnih vozovnic bo podaljšana za 56 dni. 

Preberite tudi: