petek, 2. 3. 2012

MOB-i-LNICA

Vse informacije o (trajnostnem) gibanju po Ljubljani lahko odslej dobite v »MOB-i-LNICAH« – infotočkah za kakovostno mobilnost.

MOB-i-LNICE (v tujini znane kot »mobility shop«) imajo svoj prostor v Turističnih informacijskih centrih na Krekovem trgu, v Stritarjevi ulici ter na Železniški postaji Ljubljana. Tam lahko dobite informacije o (trajnostnem) gibanju po Ljubljani, med drugim o uporabi aplikacije Google Transit za načrtovanje poti z mestnimi avtobusi in vlakom ter o javnem sistemu izposoje koles Bicike(LJ), v njih pa lahko tudi kupite in polnite Urbano.
Namen vključevanja pojasnil o mobilnosti v že obstoječo turistično-informacijsko mrežo je ponudba vseh tovrstnih informacij »na enem mestu«, enostavna prepoznavnost teh točk, ki bodo opremljene s posebnimi nalepkami, in hiter dostop do ključnih podatkov in nasvetov, kako najbolj učinkovito priti od ene lokacije do druge. Dodatne storitve, ki promovirajo okolju in ljudem prijazne načine mobilnosti v Ljubljani, so del izvajanja projekta CIVITAS ELAN, ki ga sofinancira Evropska unija, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in zavodom Turizem Ljubljana.