ponedeljek, 27. 1. 2020

Na sejmu Alpe-Adria predstavljamo Ljubljano in regijo Osrednja Slovenija

Na Gospodarskem razstavišču bo od 29. januarja do 1. februarja 2020 potekal 31. sejem Alpe-Adria, na katerem se bo predstavilo več kot 500 ponudnikov iz 13 držav, med njimi tudi Ljubljana in regija Osrednja Slovenija.

Na sejmu Alpe-Adria bomo v Marmorni dvorani predstavili turistično ponudbo Ljubljane in regije Osrednja Slovenija, v središču katere bodo ponudba Turistične kartice Ljubljana in pohodne poti v prestolnici in njeni regiji.

Turistična kartica tudi za domačine

Turistična kartica Ljubljana ni namenjena le turistom, tudi meščanom in domačim obiskovalcem nudi najučinkovitejši način za raziskovanje prestolnice. S turistično kartico lahko njeni imetniki spoznajo več kot 20 večjih znamenitosti Ljubljane in doživijo mesto na cenovno ugoden in udoben način. Obiskovalci našega sejemskega predstavitvenega prostora bodo prejeli sejemsko promocijsko kodo, s katero bodo lahko uveljavili 20 odstotni popust ob nakupu turistične kartice. 

Pohodne poti in družinska doživetja

Na sejemski predstavitvi se nam bodo pridružili predstavniki z Vrhnike, Lukovice, Litije, Domžal, Škofljice, Grosuplja, Brezovice in Dobrepolja. Letošnji poudarek bo na pohodnih poteh in družinskih doživetjih. Sodobni turisti in izletniki namreč iščejo aktivna doživetja in ravno temu namenjamo veliko pozornosti.
Obiskovalci bodo lahko spoznali nabor pohodnih poti v Ljubljani in njeni regiji. Predstavili bomo izbrane, urejene in označene planinske poti ter učne in tematske poti, tudi takšne, ki navdušujejo zlasti družine z otroki. Posebej bomo izpostavili družinska doživetja oziroma pravljične poti, ki so del Transverzale pravljično-doživljajskih poti po Sloveniji. Te poti so: Polhov doživljajski park (Polhov Gradec); Pravljični Šumberk (Domžale), Pot močvirskih škratov na Mali plac (Ljubljansko barje) in Pot pastirskih škratov na Krvavcu.
Obiskovalci, ki jih bo ponudba pravljično-doživljajskih poti pritegnila, bodo lahko ob pomoči škratkorunske abecede svoje ime in priimek zapisali v škratorunski pisavi. Ta je namreč pomemben del več poti, saj se pojavi pri nalogah, ki jih morajo otroci rešiti na pravljičnem pohodu. Tisti, ki bodo nalogo opravili, bodo nagrajeni: brezplačno bodo prejeli knjižico Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, ki je pedagoško-didaktično gradivo za najnovejšo pot v transverzali, pot čez Ajdovski zid na Zaplani, in je nastala na pobudo Zavoda RS za varstvo narave v okviru projekta Claustra +.

Sejem Alpe-Adria je torej priložnost, da domači obiskovalci spoznajo Ljubljano z regijo kot zaokroženo celoto z bogato kulturno dediščino, zeleno dušo in aktivnim utripom.

Preberite tudi: