petek, 26. 3. 2021

Na testiranje tudi na Kongresni trg

Na Mestni občini Ljubljana v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Zdravje na Kongresnem trgu organiziramo testiranje s hitrimi antigenskimi testi za SARS-CoV-2.

Testiranje je namenjeno vsem posameznikom, ne glede na naslov stalnega prebivališča in brez predhodnega naročanja.
Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

V primeru, da imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Posamezniki, ki bi se želeli testirati, naj s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. 

Upoštevajte zaščitne ukrepe

Pozivamo vas, da med čakanjem v vrsti dosledno upoštevate samozaščitne ukrepe in navodila. Upoštevajte, da so med vami lahko tudi asimptomatski bolniki, ki se svoje okužbe nikakor ne morejo zavedati. Vzdržujte medsebojno razdaljo, pravilno nosite masko, skrbite za higieno rok in kašlja, predvsem pa se na mestih za odvzem brisa ne zadržujte.

Termini testiranja na Kongresnem trgu

Ponedeljek: 14.00 – 17.00
Torek: 14.00 -17.00
Sreda: 14.00 – 17.00
Četrtek 14.00 – 17.00
Petek: 14.00 – 17.00
Sobota: 9.00 – 12.00

Testiranja potekajo tudi na Gospodarskem razstavišču

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi poteka tudi na Gospodarskem razstavišču. V ponedeljek in torek, 29. in 30. marca, tam poteka testiranje zaposlenih v vzgojno-izobraževalni dejavnosti, za splošno populacijo pa bo testiranje potekalo v sredo, 31. marca 2021, od 16. do 20. ure (sprejem do 18.30 ure) 

Tudi na tej lokaciji je osnovni pogoj za udeležbo na testiranju, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

 

Preberite tudi: