petek, 1. 4. 2011

»Načrtovanje za pešce – še korak dlje od peš con«

V četrtek, 31. marca 2011, je bilo v Mestni hiši predavanje in delavnica z naslovom »Načrtovanje za pešce – še korak dlje od peš con«.

O izkušnjah mest s strateškim načrtovanjem za hojo je govorila Bronwen Thornton, direktorica razvoja pri mednarodni organizaciji Walk21. Dogodek v angleškem jeziku je potekal v okviru programa CIVITAS ELAN Odprta akademija.

Ljubljansko mestno jedro je zadnja leta pridobilo veliko novih površin za pešce, ki omogočajo kakovostnejše življenje v mestu, kar je bila dobra podlaga za razpravo.

Walk21 je mednarodna organizacija, ki temelji na skupini nadarjenih in izkušenih strokovnjakov s širokim znanjem povezanim s hojo. Zavzema se za razvoj zdravih, trajnostnih in učinkovitih skupnosti, v katerih se ljudje odločajo za hojo. S pomočjo konferenc Walk21 in Mednarodne listine za hojo (ang. 'lnternational Charter for Walking) je organizacija razvila vizijo sveta, v katerem se ljudje odločijo in imajo možnost izbrati hojo kot način opravljanja vsakodnevnih poti, kar je koristno tudi za njihovo zdravje in sprostitev.

Podrobnejši programom je v priponki.

CIVITAS ELAN