petek, 16. 3. 2018

Energetske prenove športnih objektov: Kopališče Tivoli

Pripravljalna zunanja dela na objektu Kopališče Tivoli smo začeli s torkom, 6. marca 2018. Dela neposredno ne bodo vplivala na samo obratovanja objekta (fitnes, savna in bazen).

Od predvidoma 21. maja 2018 bomo objekt popolnoma zaprli.

V času od 6. marca do 21. maja 2018 je zato v določenih terminih možno povečanje hrupa in morebiten moten dostop do objekta. Obiskovalce prosimo za razumevanje.

Ponujamo nadomestne možnosti za šport in rekreacijo

Po zaprtju objekta Kopališče Tivoli bo vstopnice za Fitnes Tivoli mogoče koristiti v Fitnesu Vič oziroma, jih bo možno zamrzniti do ponovnega odprtja Fitnesa Tivoli (v skladu z željami posameznika). Vstopnice za savno Zlati klub Tivoli bo možno izkoristiti v Savni Kolezija oziroma bodo sorazmerno podaljšane v novo sezono (v skladu z željami posameznika). Vstopnice za bazen bodo sorazmerno podaljšane v novo sezono.

*Savna Kolezija ima omejen vstop do 25 oseb, zato je pred prihodom potrebna preverba zasedenosti. Vstopnice Savne Zlati klub bodo na Koleziji dopuščale obisk do maksimalno 3 ure. 

 

20 1
Prenovljeno kopališče Kolezija Foto: Nik Rovan

 

Energetska prenova stavb in energetsko pogodbeništvo

Na področju učinkovite rabe energije že od leta 2013 izvajamo energetske prenove stavb v lasti občine, sedaj pa te prenove v večjem delu izvajamo po modelu javno-zasebnega partnerstva po principu energetskega pogodbeništva.

V letu 2017 smo tako s konzorcijem družb Petrol in GGE (sedaj Resalta) podpisali koncesijske pogodbe za energetsko prenovo 48 javnih stavb v lasti Mestne občine Ljubljana. Med njimi so tako kulturni in zdravstveni objekti, vzgojno-izobraževalni inštitucije, športni objekti in tudi objekti mestne uprave.

Z realizacijo prenov, ki jih bomo zaključili v letu 2018, bomo znatno zmanjšali porabo energentov, na določenih objektih, z vgradnjo toplotnih črpalk voda/voda, prispevali k povečanju deleža obnovljivih virov energije ter posledično znižali emisije toplogrednih plinov.