petek, 12. 4. 2019

Naj blok v Ljubljani 2018 ni eden, sta dva

Zmagovalna bloka smo v okviru akcije Za lepšo Ljubljano razglasili v četrtek, 11. aprila 2019. Naziv "naj blok 2018" je šel blokoma na Bilečanski ulici 2 in 5 iz četrtne skupnosti Golovec.

Stanovalci obeh zmagovalnih blokov so prejeli vsak po: plaketo, zastavo, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ugodnejšo ponudbo elektrike za skupne prostore, ki so jo pripravili v Energetiki Ljubljana.

»Največja vrednost priznanja je, da ste stanovalci stopili skupaj,« je na dogodku dejal župan in s tem pohvalil njihovo medsosedsko sodelovanje.

190411 podelitev naziva Naj blok v Ljubljani nrovan 019

Zmagovalni stavbi na Bilečanski ulici 2 in 5 sta stari 41 let in imata skupaj več kot 320 stanovanjskih enot. V obnovo obeh je bilo vložene veliko volje, samoiniciativnosti in sodelovanja stanovalcev.

Poleg vseh kriterijev ocenjevanja je komisijo še dodatno prepričala skrbno negovana in urejena širša okolica obeh stolpnic ter samo dejstvo, da je kar dvema stavbama, ob tako velikem številu stanovalcev, uspelo izvesti tako obširne sanacije.

O akciji Naj blok v Ljubljani

Z akcijo Naj blok v Ljubljani spodbujamo stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih najboljših močeh vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. S tem želimo ohraniti zavedanje, da je Ljubljana mesto, ki ves čas stremi k zelenim aktivnostim na vseh področjih.

Akcijo smo na pobudo meščana zasnovali v letu, ko je Ljubljana nosila naziv zelena prestolnica Evrope 2016, letos bomo razglasili že tretji Naj blok v Ljubljani, z akcijo pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Naziv Naj blok 2016 so prejeli stanovalci stolpnice na Topniški 45Naj blok 2017 pa stanovalci bloka na Smoletovi 12, 12a in 12b.

 

Preberite še: