petek, 15. 3. 2019

Napad na prostor Društva DIH

V torek, 12. marca 2019, je neznani storilec v prostor nevladne organizacije DIH, ki nudi varen prostor in podporne aktivnosti za LGBT+ osebe, vrgel kamen. Dogodek obsojamo in poudarjamo, da je Ljubljana odprto mesto, kjer nasilje nima mesta.

V okno prostorov Društva DIH – Enakopravni pod mavrico je neznani storilec z veliko silo vrgel kamen. Ta je priletel v prostore društva, kosi stekla so se razleteli po prostoru. V tem času sta bili v prostoru dve osebi, ki v napadu nista bili poškodovani.

Župan Zoran Janković obsoja vsako nestrpnost in poudarja, da je takšno dejanje nesprejemljivo. Vrednote, kot sta strpnost in spoštovanje različnosti, so v Ljubljani na prvem mestu. Različnost nas namreč bogati in ne ločuje!

O Društvu DIH

Društvo DIH je lani praznovalo 15. obletnico delovanja, umerjenega k podpori in vključevanju lezbijk, gejev, biseksualnih, transspolnih, interspolnih, kvir, aseksualnih ter drugih oseb (LGBTIQA+), ki so sicer pogosto diskriminirane na podlagi spolne usmerjenosti ali spolne identitete.

 

Preberite še: