ponedeljek, 21. 11. 2022

Nova Knjižnica REČI v Dravljah

V torek, 22. novembra 2022, bo svoja vrata odprla knjižnica REČI Dravlje. To bo že tretja Knjižnica REČI v Ljubljani.

Knjižnica REČI Dravlje na Kunaverjevi 2, v prostorih Zavoda MISSS bo odprta ob torkih med 10. in 12. uro ter ob sredah med 14. in 16. uro. V knjižnico se lahko včlanite s plačilom članarine ali pa ob izposoji poravnate simbolno izposojevalnino. Dodatne informacije dobite na e-naslovu knj.reci.dravlje@gmail.com.

Seznam reči za izposojo je dostopen v spletnem katalogu, ki ga bodo sproti dopolnjevali, oblikovali pa so tudi listo želja, ki jih Knjižnica REČI Dravlje še potrebuje. Če imate kak predmet iz seznama doma, ga bodo z veseljem sprejeli. Vabimo vas, da v knjižnico prinesete tudi druge še uporabne reči, ki jih ne uporabljate več.

Zakaj obiskati Knjižnico REČI?

Po raziskavah je vrtalni stroj v povprečnem gospodinjstvu v uporabi zgolj 15 minut na leto. Razlogov za nizek izkoristek predmetov je več, globalno pa povzročajo isti problem, prekomerno izkoriščanje surovin. Če pomislimo na porabljeno količino energije in naravnih virov, pridemo do zaključka, da souporaba ni zgolj dobrodošla, temveč nujna.
Neprofitne izposojevalnice predmetov predstavljajo mehek pristop k spreminjanju potrošniških navad, saj na prvo mesto postavljajo osebne ugodnosti za končnega uporabnika. Ta z izposojo predmeta (npr. šivalni stroj, projektor ali brusilnik) dobi možnost za prihranek časa, prostora in denarja, hkrati pa se izobražuje o pozitivnih učinkih souporabe na družbo in okolje.

Preberite tudi: