ponedeljek, 11. 1. 2021

Nova lokacija brezplačnega testiranja s hitrimi testi

Od torka, 12. januarja 2021, bo brezplačno prostovoljno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi potekalo na Gospodarskem razstavišču, v dvorani A.

Testiranje na Gospodarskem razstavišču bomo izvajali zaradi lažje dostopnosti in večjega prostora ob večjem povpraševanju. Testiranja v Športni dvorani Kodeljevo ne bo več.

Kdaj bo potekalo testiranje?

V torek, 12. januarja 2021, bo testiranje na Gospodarskem razstavišču potekalo od 13. do 16. ure. Sprejem bo do 14.30 ure.
Od 13. januarja 2021 do nadaljnjega pa bo testiranje potekalo od ponedeljka do petka, od 11. do 15. ure (sprejem bo do 13.30 ure).

Posamezniki, ki se želijo testirati, naj s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske. 
Testiranje je brezplačno, nanj se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Cepljenje proti covid-19

Na Gospodarskem razstavišču bo od 12. januarja naprej potekalo tudi cepljenje proti covid-19. Cepljenje bo najprej potekalo izključno za tiste posameznike, ki sodijo v prioritetne skupine za cepljenje in so se prijavili pri osebnem zdravniku ter bili na cepljenje pozvani s strani njihovega osebnega zdravnika in so prejeli tudi točen termin cepljenja.

Starostnike, ki potrebujejo pomoč pri gibanju, lahko na cepilno mesto pripeljejo svojci. Dostop z avtomobilom je mogoč do vhodnih vrat cepilnega mesta na Gospodarskem razstavišču. Prav tako so na vhodu na voljo invalidski vozički, če ga posameznik potrebuje, in dodatna pomoč s strani zdravstvenega osebja.

 

Preberite tudi: