nedelja, 11. 11. 2018

Nove pridobitve ob 80. obletnici OŠ n. h. Maksa Pečarja

Učenci, učitelji in drugi sodelavci OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja so se ob 80. obletnici šole razveselili nove telovadnice in učilnic. Višjo kakovost učnega okolja smo zagotovili še z energetsko prenovo šole.

sola6

Prireditev, na kateri je sodelovalo skoraj 200 učenk in učencev, je potekala v novi telovadnici. V raznolikem in zelo lepem programu so pokazali svojo izjemno nadarjenost.

sola3

sola4

 sola9

Ob šoli smo zgradili novo šolsko telovadnico, iz nekdanje telovadnice pa smo uredili šest novih učilnic, učilnice za individualni pouk, knjižnico in novo zbornico.

sola1
Ravnateljica šole Zlatka Vlasta Zgonc se je županu Zoranu Jankoviću in njegovim sodelavcem zahvalila za izjemno pridobitev.

Z energetskimi prenovami varčujemo in varujemo okolje

Obe stavbi, v katerih deluje šola (na Črnuški 9 in na Dunajski 390 ), smo v okviru javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in Resalta energetsko prenovili. Dela so obsegala prenovo fasade, posodobitev ogrevanja in osvetlitve, na Črnuški 9 pa tudi novo streho.

Logo EKP kohezijski sklad SLO2

sola11

Prenova šole sodi v okvir pametnih rešitev Ljubljana, pametno mesto, s katerimi višamo kakovost življenja v našem mestu in skrbimo za okolje.

Učencem, učiteljem in drugim sodelavcem šole smo s prenovo zagotovili kakovostno učno okolje, hkrati pa s tem privarčujemo in varujemo naše okolje. Z energetskimi prenovami stavb prihranimo kar milijon evrov letno, doslej smo ohranili že 150.000 dreves, z drugim delom projekta, v okviru katerega bomo prenovili še 11 stavb, pa bomo ohranili še nadaljnjih 22.000 dreves.