petek, 6. 7. 2018

Novi napovednik postajališč na zaslonih v avtobusih LPP

LPP v sodelovanju z Media bus d.o.o. od danes dalje na avtobusih LPP uvajata novi, izboljšan napovednik postajališč na zaslonih. Do sedaj ste lahko spremljali možne prestope na bližajočem postajališču, sedaj pa bo na predvidenem mestu še več koristnih informacij za udobnejše in hitrejše potovanje.

Kaj je novega?

Napovednik postajališč bo prikazoval dve informaciji, ki se bosta na zaslonih izmenjevali vsakih 15 sekund. Prva informacija, ki ste jo potniki lahko spremljali že sedaj, je možnost prestopov na naslednjem postajališču, vključno s časovnim prihodom vsake linije. Nova informacija, ki jo boste lahko spremljali pa je napoved naslednjih postajališč. Tako boste lahko spremljali, kateri sta naslednji dve postajališči, smer vožnje in katera je končna postaja linije na, kateri se boste vozili. Prikazana naslednja postajališča bodo imela navedeno ime in čas prihoda avtobusa na dotično postajališče.

Prikaz naslednjega postajališča se bo prilagajal glede na potek avtobusa po linji do končnega postajališča. Poleg slednjega, vam bo na voljo tudi informacija,  koliko časa boste porabili do končne postaje oz. obračališča.

Vrača se ura!

Novi napovednik postajališč je v zgornjem delu zaslona in je vizualno razdeljen na levo in desno stran. Prvi del, ki je statičen, prikazuje linijo, na kateri je avtobus, ter uro oziroma trenutni čas, drugi pa ima spreminjajoče informacije o naslednjih postajališčih in možnih prestopih.

Pred uvedbo prvega napovednika se je na zaslonu prikazovala zgolj ura. Ko smo uvedli napovednik, so bili odzivi potnikov izredno pozitivni, sporočali pa so, da si želijo na zaslonu ves čas tudi uro. V nadgradnjo smo zato ob navedbi linije umestili tudi uro.

napovednik postajalisc 2

Pustite se zapeLJati

S številnimi ukrepi smo v splošnem izboljšali prevoz z mestnimi avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP): posodabljamo vozni park LPP z okolju prijaznimi in tehnično naprednimi vozili, uvedli smo enotno mestno kartico Urbana, podaljšali primestne linije v sosednje občine, optimizirali linije, zarisali rumene pasove za avtobuse na nekaterih mestnih vpadnicah, postavili prikazovalnike napovedi avtobusov … Ljubljana je enostavno dostopna tudi z medkrajevnimi avtobusi in z vlakom.