sreda, 19. 10. 2005

NOVINARSKA KONFERENCA »TEDEN VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA in PARADA ZNANJA«

V Banketni dvorani Mestne hiše sta nacionalna koordinatorka Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) mag. Zvonka Pangerc Pahernik in višja svetovalka v Službi za izobraževanje MOL Andreja Zadnikar predstavili prireditev Parada znanja ob Tednu vseživljenjskega učenja.

Nacionalna koordinatorka TVU mag. Zvonka Pangerc Pahernikje poudarila, da je projekt TVU v polnem teku po vsej Sloveniji, njegov namen pa je ozaveščanje, ustvarjanje pozitivnega odnosa in informiranje. Tako je TVU postal najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in ga prireja v sodelovanju s stotinami institucijami, skupinami in posamezniki po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. Ta pr+ojekt že presega svoj domet, saj postaja gonilna sila za uresničevanje kulture vseživljenjskega učenja. Andragoški center Slovenije in MOL organizirata v četrtek, 20. oktobra 2005, na Kongresnem trgu celodnevno sejemsko prireditev Parado znanja. Parada znanja se bo pojavila prvič, na njej se bo predstavilo okrog 40 izobraževalnih in drugih ustanov, društev in interesnih skupin, na odru in med stojnicami pa bo potekal zanimiv in razgiban kulturno-izobraževalni program. Prikaz najrazličnejših vrst in oblik vseživljenjskega učenja bo imel promocijski in informativni naboj, predvsem pa bo sporočal: učenje je življenje – naj bo veselo!

Višja svetovalka na Oddelku za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport Andreja Zadnikar je predstavila prispevek MOL pri tej prireditvi in hkrati poudarila, da uspešno izpeljujejo projekt "Šola za starše", ki prav tako postaja vse bolj iskana oblika izobraževanja med starši. Na koncu je pozvala vse meščanke, meščane in ostale obiskovalce, naj se pridružijo v Parku Zvezda, saj se bo za vse generacije našlo kaj zanimivega.

Služba za odnose z javnostmi MOL