petek, 22. 1. 2021

Ob ponedeljkih testiranje le za zaposlene v vzgojno-izobraževalni dejavnosti

Na Gospodarskem razstavišču bo odslej ob ponedeljkih množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 namenjeno le zaposlenim v vzgojno-izobraževalni dejavnosti.

Ta odločitev Zdravstvenega doma Ljubljana je skladna s sklepom Ministrstva za zdravje o izvajanju posebnega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 za osebe, ki opravljajo vzgojno-izobraževalno dejavnost.

Testiranje za splošno populacijo 

Hitro testiranje za splošno populacijo bo do nadaljnjega potekalo od torka do petka, med 11. in 15. uro (sprejem do 13.30 ure).

Posamezniki, ki se želijo testirati, naj s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske.
Testiranje je brezplačno, nanj se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. 

V kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Preberite tudi: