četrtek, 17. 5. 2018

Obiščite EU projekt - Lutkovni muzej na Ljubljanskem gradu

V okviru kampanje EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, v sklopu katere te dni poteka predstavitev projektov, uresničenih s pomočjo evropskih sredstev, vas v soboto, 19. maja 2018, vabimo na predstavitev Lutkovnega muzeja na Ljubljanskem gradu.

Lutkarstvo na Slovenskem ima več kot stoletno tradicijo in od maja 2015 lutke domujejo v prvem slovenskem Lutkovnem muzeju na Ljubljanskega gradu, ki je nastal v sodelovanju med Ljubljanskim gradom in Lutkovnim gledališčem Ljubljana. Od odprtja do danes je muzej obiskalo že več kot 146.000 obiskovalcev in vabimo vas, da se jim v soboto, 19. maja, pridružite tudi vi. Udeležite se lahko brezplačnih delavnic in vodenih ogledov muzeja ter si ogledate predstavo, s katero boste spoznali in doživeli zgodovino slovenskega lutkarstva.
Število prostih mest za posamezni program je omejeno, zato so potrebne predhodne najave. Več na www.ljubljanskigrad.si.

V okviru kampanje smo v petek, 18. maja, načrtovali tudi prireditev »Dan na Savi«, ki pa smo jo zaradi slabe vremenske napovedi žal morali odpovedati. Prireditev bomo izvedli predvidoma septembra v okviru Evropskega tedna mobilnosti in Evropskega tedna športa.