četrtek, 6. 4. 2023

Objavljamo sofinancirane programe poletnega počitniškega varstva

Na Mestni občini Ljubljana bomo tudi v letošnjem letu sofinancirali programe poletnega počitniškega varstva, namenjene otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol. Zbiranje prijav se začne v četrtek, 4. maja 2023, ob 7. uri.

V letošnjem letu sofinanciramo 16 programov poletnega počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol.

Komu je namenjeno poletno počitniško varstvo in kako bo organizirano?

Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici). V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna. 

Programi niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo s 1. 9. 2023 vstopili v 1. razred osnovne šole, temveč otrokom, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana.

Programi so namenjeni tudi mladostnikom do 18. leta starosti, če gre za osebe s posebnimi potrebami.

Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

Ne glede na višino navedenega prispevka na udeleženca v posameznem programu, je za socialno ogrožene otroke varstvo v celoti brezplačno.

Za dodatne informacije glede programov in prijav se obrnite neposredno na izvajalce.

Seznam vseh izvajalcev je v pripetem dokumentu.

Prijave

Izvajalci poletnega počitniškega varstva bodo z zbiranjem prijav otrok začeli vsi hkrati, in sicer v četrtek, 4. maja 2023, ob 7. uri.
Prijave potekajo preko spletnih strani posameznih izvajalcev.

Preberite tudi: