ponedeljek, 20. 9. 2010

Obvestilo CZ MOL ob 23.35 uri

Voda na Ljubljanskem barju se trenutno ne dviguje, a po oceni hidro meteorologov v naslednjih 24 urah ne bo upadala.

Civilna zaščita MOL je danes popisala 229 ljudi na območju Ljubljanskega Barja in se z njimi pogovorila o tem, ali so pogoji v katerih živijo taki, da bi želeli začasno zapustiti dom.

Do sedaj so gasilci evakuirali več kot 40 prebivalcev Ižanske ceste, od tega sta bila 2 prepeljana v nastanitveni center v Logatcu.

Policija ves čas izvaja poostren nadzor varovanja premoženja in objektov na tem območju. V primeru življenjske ogroženosti lahko prebivalci pokličejo telefonsko številko 112.

Voda na Ljubljanskem barju se trenutno ne dviguje, a po oceni hidro meteorologov v naslednjih 24 urah ne bo upadala.

Črpanja vode iz objektov je povsod v JZ delu Ljubljani, kjer se je voda že umaknila, zaključena, razen v nekaj objektih, ki jih zaradi vsebine gasilci posebej obravnavajo. Odvoz poplavnih kosovnih odpadkov na območju Viča se bo začel v torek, 21. septembra 2010, zjutraj. V poplavah uničeno stanovanjsko opremo naj prebivalci odložijo na mesta za zbiranje kosovnih odpadkov.

Povsod kjer so objekti še poplavljeni bodo gasilci izčrpavanje vode iz objektov začelo takoj, ko bo le-ta odtekla, saj je na razpolago dovolj ekip in črpalk.

Štab CZ MOL