petek, 27. 7. 2018

Od ponedeljka bodo zaprte nekatere ceste v Ljubljani

V naslednjih dneh načrtujemo zapore nekaterih cest. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje prometne signalizacije, strpnost in razumevanje.

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljajte na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

Prenavljamo za vas: zapora Prešernove ceste

Zaradi prenove vozišča Prešernove ceste bo od 30. 7. do 15. 9. 2018 promet na delu med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto potekal enosmerno v smeri proti Aškerčevi cesti.

Obvoz za vozila, ki želijo v mestno središče, bo voden preko Prešernove, Aškerčeve in Bleiweisove ceste. Po enaki obvozni trasi bodo speljane tudi linije LPP 14, 18 in 18L. Postajališče Cankarjev dom bo začasno ukinjeno, nadomestno pa bo urejeno južneje na Prešernovi cesti.

zapora Presernova

Zapora Viške ceste in Gregorinove ulice

Zaradi izvajanja vzdrževalnih in sanacijskih del nivojskih železniških prehodov bo popolnoma zaprta Viška cesta, in sicer od 30. julija do 10. avgusta ter 20. in 21. avgusta, Gregorinova ulica pa 2. in 9. avgusta 2018.

Obvoz bo v času popolnih zapor voden preko Tržaške ceste in Poti Rdečega križa.

zapora Viska Gregorinova

Zapora Štajerske ceste in Božičeve ulice

V ponedeljek, 30. 7. 2018, bosta med 17. in 21. uro popolno zaprti tudi Štajerska cesta na odseku med krožiščem Tomačevo in Kranjčevo ulico ter Božičeva ulica. Obvoz bo voden preko Kranjčeve ulice in Vojkove ceste.

Linije LPP 13, 18 in 18L bodo v času zapore obratovale po spremenjeni trasi, in sicer:
•    linija 13: Vojkova cesta–obračališče Nove Stožice in obratno;
•    liniji 18 in 18L: Dunajska cesta–Dimičeva ulica–Vojkova cesta–obračališče Nove Stožice in obratno.

Postajališča Božičeva, Štajerska in P+R Center Stožice bodo v času zapore začasno ukinjena. Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih na obvozni trasi.

zapora Stajerska Boziceva