ponedeljek, 12. 10. 2020

Odkrijmo jesensko Ljubljano

Jesen je čas za odkrivanje Ljubljane. Mi vam predstavljamo osem raznovrstnih tematsko obarvanih paketov in štiri enodnevna doživetja, vi pa izberite po svojem okusu.

Novi paketi Turizma Ljubljana nagovarjajo različne ciljne skupine – od družin in seniorjev, do ljubiteljev vina, kulinarike in romantike. V času Ljubljanskega maratona pa ne spreglejte tudi posebnega paketa za tekače.
Vsem paketom je skupno, da ponujajo nočitev z zajtrkom za dve osebi, družinski pa za štiri, v izbranem tri- ali štirizvezdičnem hotelu ali zasebni namestitvi, pozno odjavo do 14. ure, brezplačno parkiranje in brezžični internet. A razlike so v podrobnostih.

Kateri paket je pravi zame?

Z nakupom paketa Ljubljana all inclusive dobite dve Ljubljanski turistični kartici, kar pomeni, da lahko doživite mesto in še del regije praktično vsevprek: od vodenega ogleda, vstopa v preko 20 muzejev in galerij, vožnje s turistično ladjico, električnim vlakcem Urbanom in avtobusi LPP, do obiska živalskega vrta, term Snovik, Arboretuma v Volčjem Potoku in še bi lahko naštevali.

Ljubljanski zmajček na počitnicah je družinski paket, saj je Ljubljana idealna počitniška destinacija tudi za najmlajše: toliko raznolike ponudbe, kot je ponuja, boste le stežka našli drugje v Sloveniji. Poleg poučnih iger v Minicityju in kopanja v Atlantisu lahko družine obiščejo še številna igrišča, kopališča, koloparke, bmx steze in pumptracke, pa Hišo iluzij, Hišo eksperimentov, Woop trampolin park, živalski vrt in druge ponudnike. In kako motivirati otroke? Svetujemo obisk mamljive slaščičarne ali pa štetje zmajev ob poti - v Ljubljani jih je precej. Ljubljano pa težko zapustimo brez obiska BTC City, kar bo še posebno aktualno v prihajajočem prazničnem obdobju.

foto
Grajska vinoteka Strelec  Foto: Nik Rovan

Na Vinskem razvajanju v Ljubljani izkušeni sommelier pripravi degustacijo slovenskih vin s prigrizkom v Grajski vinoteki na Ljubljanskem gradu, torej vinoteki z najlepšim razgledom.

Ste vedeli, da lahko v slovenski prestolnici okusite jedi z vseh koncev sveta? V okviru paketa Pisani Okusi Ljubljane se lahko odpravite na gastronomsko popotovanje s slastnimi mednarodnimi jedmi, kot so tradicionalna japonska miso juha, azijski kari in veganska topla ali hladna bovla, saj Ljubljana slovi tudi po prvovrstni veganski ponudbi.

Seniorski paket predstavi Ljubljano kot prijetno mesto za obiskovalce v zrelih letih. Predstavi jim zbirko večtisočletne kulturne dediščine mesta v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer najbolj izstopata najstarejše leseno kolo z osjo na svetu in okoli 40.000 let stara lesena puščica. V okviru seniorskega paketa si lahko mesto ogledate na udoben način s turistične ladjice ali z električnim Kavalirjem.

foto
Po mestnem središču vas zapelje Kavalir.  Foto: Doris Kordić

Ljubljana oktobra tradicionalno gosti Ljubljanski maraton, ki bo zaradi koronavirusa letos nekoliko drugačen, zato v tem mesecu ponujamo poseben paket za ljubitelje teka ali začetnike. Tek namreč ponuja izjemne možnosti spoznavanja sveta in to od blizu, korak za korakom. Paket Tekaški izziv v Ljubljani vključuje edinstveno doživetje mesta s tekaškim trenerjem in rekreacijski tek skozi staro mestno jedro, čez Ljubljanski grad in številne predele mesta, idealne za športne aktivnosti. Ob tem si boste ogledali tudi glavne znamenitosti mesta.

Kmalu bo tu praznični čas

foto
Praznična podoba Ljubljane  Foto: Nik Rovan

Ko Ljubljano razsvetlijo praznične luči, v zraku pa je vonj po kuhanem vinu in zimskih slaščicah, postane še posebej pravljična. Najmlajši bodo najbolj uživali s paketom Praznična pravljica za družine, saj vključuje vožnjo z ladjico, na kateri mesto na simpatičen način predstavi kar sam Božiček, na koncu pa pridne poslušalce nagradi s sladkim presenečenjem. Zaljubljeni pari pa preverite paket Romantični december v Ljubljani, kjer si boste z ladjice ogledali praznično okrasitev, nazdravili s kozarcem kuhanega vina in se posladkali s prazničnimi dobrotami. Sprehod po okrašenem mestu vas bo popeljal po ulicah z eno najbolj izvirnih prazničnih okrasitev do najlepše razgledne točke, Ljubljanskega gradu, kjer lahko novemu letu nazdravite ob vodnjaku želja.

Enodnevna doživetja

Ljubljana je lahko tudi lepo enodnevno doživetje: družinski izlet lahko popestrite z odkrivanjem skrivnosti Ljubljanskega zmajčka ali pa se odpravite na zabavno popotovanje z ladjico in vlakcem.
Če ste v mestu s prijatelji, se odpravite na BFF oddih v Ljubljani, ki vam odpre vrata v edino ljubljansko destilarno džina in viskija ter vas čez mestno jedro popelje z ladjico.

Urbani tekaški trening v družbi vrhunskega trenerja teka pa si lahko privoščite tudi brez nakupa paketa ter potem nadaljujete v športnem duhu in mesto odkrivate še s kolesom. Ljubljana ponuja toliko zanimivega, da se boste nedvomno želeli čimprej vrniti.

 

Preberite tudi: