sreda, 29. 4. 2020

Odpiramo vrata Knjigarne LGL

Potem, ko smo tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaradi epidemije koronavirusa morali zapreti naša vrata, bomo v ponedeljek, 4. maja 2020, ponovno odprli Knjigarno Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Knjigarna bo odprta od 11. do 17. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure. Poskrbeli bomo za vse potrebne zaščitne ukrepe, obiskovalke in obiskovalce pa prosimo, da v knjigarno vstopajo z masko ali drugo ustrezno zaščitno opremo.

Lutkovno na spletu

V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo, odkar veljajo ukrepi za omejevanje koronavirusa, na spletni strani objavili 17 predstav, ki si jih boste lahko ogledali do konca epidemije. Predstave na spletu so deležne izjemnega odziva pri gledalcih. Najstniško predstavo Vihar v glavi si je ogledalo skoraj 29 tisoč gledalcev, lutkovno predstavo Štiri črne mravljice pa več kot 24 tisoč gledalcev.
Predstave pogosto uporabljajo tudi pedagoški delavci, ki v tem času učni proces izvajajo na daljavo. Štiri predstave si je mogoče ogledati tudi preko platforme NEO, ki jo v okviru svojega programskega paketa ponuja Telekom Slovenije.
Ogled predstav preko spleta seveda ni enakovreden doživetju, ki ga nudi obisk gledališča. Predstave ne ustvarjajo le igralci, temveč tudi gledalci. Prav neposreden stik med igralcem in gledalcem je po našem mnenju bistven za celovito doživetje, ki ga ponuja gledališče, zato si vsi želimo, da se po koncu epidemije čimprej spet srečamo v gledališču.

Branje na spletu

Z vami ostajamo povezani tudi skozi otroško in mladinsko literaturo. Branja in pogovore o knjigah Skozi tisočere zgodbe smo iz naše knjigarne preselili na splet. S svojimi razmišljanji o knjigah in branji so se s pomočjo voditelja Nika Škrleca predstavili Jera Ivanc, Nataša Keser, Voranc Boh in Mario Dragojević.
V teh dneh bi morali na našem odru premierno uprizoriti lutkovno miniaturko Obisk v režiji Ivane Djilas. Ganljiva in rahločutna zgodba nemške avtorice in ilustratorke Antje Damm o prijateljstvu med starejšo gospo in dečkom je v teh dneh močno aktualna. Vabimo vas, da z otroki iz papirja izdelate lutke in scenografijo ter uprizorite preprosto lutkovno predstavico in nam jo do 11. maja 2020 pošljite na e-naslov: pr@lgl.si. Več informacij najdete tukaj.

Preberite tudi: