petek, 5. 4. 2024

Odprli smo Center urbanih športov Stožice

Pod stadionom Stožice smo odprli Center urbanih športov Stožice, prvi pokrit javni prostor, namenjen urbanim športom pri nas.

Približno 1.350 m2 površin je namenjenih rolkarjem, rolarjem in kotalkarjem ter voznikom BMX freestyle koles in skirojev. Prostor bo celo leto namenjen rekreaciji in treningom urbanih športov.

Center urbanih športov Stožice

Arhitekturno zanimiv urbani center

Center je urejen pod vzhodnimi tribunami stadiona in predstavlja zanimivo arhitekturno adaptacijo parkirnega prostora. Vozne površine so razdeljene na dva dela, na eni strani je urejen poligon s street elementi, ki posnemajo robnike, stopnice in druge elemente v urbanem okolju, na drugi pa so flow elementi, kjer so urejene valovite klančine, ki posnemajo valove morja. Na obeh poligonih so na voljo tudi manjši premični elementi, ki omogočajo še dodatne prilagoditve različnim potrebam uporabnikov. Oba poligona povezuje mezanin, kjer je tudi glavni vhod. Ta predstavlja tudi družabni prostor, od koder je lep razgled na oba poligona. Nov športni prostor so zasnovali v arhitekturnem biroju SADAR+VUGA, dela je izvedlo podjetje Dema plus d.o.o., upravljalec pa je javni zavod Šport Ljubljana.

odprtje centra

Center urbanih športov Stožice je namenjen izvajanju različnih tečajev in vadbi članov klubov urbanih športov, del časa pa bo namenjen tudi prosti rekreativni vadbi. Ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih je odprt od 14. do 22. ure, ob sobotah od 12. do 20. ure, ob sredah in nedeljah pa je zaprt. Podrobnejši urnik je objavljen na spletni strani javnega zavoda Šport Ljubljana.

odprtje centra

Pogodbena vrednost investicije je znašala 1,6 mio evrov z DDV, od tega 542.097 evrov za opremo. Del sredstev za nakup opreme je v okviru javne pobude »Lidl za vitalno Slovenijo« za donacijsko sofinanciranje infrastrukturnih projektov prispevalo podjetje Lidl Slovenija d.o.o. k.d.

otvoritev Centra urbanih športov

»V Lidlu Slovenija se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo kot veliko podjetje do lokalnega okolja, v katerem živimo in delujemo, ter iščemo načine, kako podpirati projekte in pobude za boljši svet. Prek Lidlove Vitalnice ljudi z vseh koncev Slovenije že nekaj let spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa, lani pa smo se odločili narediti še en korak naprej: vse slovenske občine smo povabili k pobudi »Lidl za vitalno Slovenijo« in s tem k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo gibanje in uravnotežen življenjski slog lokalnega prebivalstva. Nad odzivom smo bili navdušeni, saj se je na povabilo odzvala skoraj tretjina vseh slovenskih občin, prejeli smo več kot 80 predlogov projektov in na koncu izbrali štiri najboljše, za izvedbo katerih smo skupno namenili 345.000 evrov. Močan interes med občinami dokazuje, da prepoznavajo pomen in vlogo lokalne skupnosti pri spodbujanju aktivnega načina življenja. Veseli nas, da s svojimi pobudami po vsej Sloveniji prispevamo k ustvarjanju boljšega sveta v lokalnem okolju,« je izpostavil Ivan Udiljak, generalni direktor Lidla Slovenija.

 

Preberite tudi: