petek, 9. 11. 2018

Odprli smo energetsko prenovljen Vrtec Mladi rod

8. novembra 2018 smo odprli energetsko prenovljen Vrtec Mladi rod, enota Čira čara. Prenova vrtca sodi v okvir pametnih rešitev Ljubljana, pametno mesto, s katerimi višamo kakovost življenja v našem mestu in skrbimo za naše okolje. Z energetskimi prenovami smo doslej ohranili že 150.000 dreves, na leto pa prihranimo več kot milijon evrov.

obnovljen Vrtec Mladi rod
Otrokom enote Čira čara smo z energetsko obnovo zagotovili varno, prijetno in spodbudno okolje za njihov razvoj.

Vrtec smo energetsko prenovili v okviru javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in Resalta. Dela so obsegala menjavo oken, vrat, razsvetljave in fasade ter obnovo strehe na novem delu vrtca. Hkrati je potekala tudi obnova razdelilne kuhinje.

Logo EKP kohezijski sklad SLO3

kuhinja

Stavba enote Čira čara je ena izmed 48 stavb, ki smo jih prenovili v okviru omenjenega javno-zasebnega partnerstva. Med njimi so kulturni in zdravstveni objekti, vzgojno-izobraževalne ustanove, športni objekti in objekti mestne uprave. Z energetskimi prenovami sledimo smernicam sodobnih pristopov načrtovanja energetskih optimizacij in pametnih rešitev, s katerimi prispevamo k varovanju okolja in višamo kakovost bivanja v našem mestu.

Z doslej izvedenimi obnovami smo že ohranili 150.000 dreves, z drugim delom projekta, v okviru katerega bomo prenovili še 11 stavb, pa bomo ohranili še nadaljnjih 22.000 dreves.