petek, 17. 8. 2018

Odprli smo prenovljeni stanovanjski stavbi

V Zalogu smo v torek, 14. avgusta 2018, odprli večstanovanjsko stavbo, dva dni kasneje pa smo na Vodnikovi cesti odprli še prenovljeno stavbo, namenjeno stanovalcem Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga.

Nove stanovanjske enote v Zalogu

prenovljena stavba na Zaloski 273

Novozgrajena stanovanjska stavba na Zaloški 273 ima dve nadstropji in terasno etažo, v katerih je 38 stanovanjskih enot, velikih od 35 - 70 m². V stavbi so še shrambe, skupni prostori in garaža. Štiri stanovanja in vsi skupni prostori so prilagojeni uporabi osebam z oviranostmi.

Prenovljena stavba na Vodnikovi cesti

prenovljena bivalna enota na Vodnikovi cesti 5

Prenovljena stavba na Vodnikovi cesti 5 bo omogočala namestitev 12 odraslih varovancev z motnjo v telesnem in duševnem razvoju iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga. Načrtovanje rekonstrukcije in prenove je potekalo v sodelovanju z omenjenim Centrom, tako da je objekt projektiran z ustrezno razporejenimi prostori primernih dimenzij, ob stopnišču je vgrajeno dvigalo, v sanitarnih prostorih prilagojena sanitarna oprema, stavbno pohištvo pa ima varnostno zasteklitev.