nedelja, 21. 10. 2018

Odprli smo prenovljeno OŠ Jožeta Moškriča

Odprli smo energetsko in statično prenovljeno OŠ Jožeta Moškriča. Obnova šole sodi v sklop pametnih rešitev Ljubljana, pametno mesto, s katerimi višamo kakovost življenja v našem mestu in skrbimo za naše okolje. Z energetskimi prenovami smo doslej ohranili že 150.000 dreves.

Šolo smo obnovili v okviru javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in Resalta, obsegala pa je energetsko in statično obnovo stavbe, zamenjavo elektroinštalacij in obnovo talnih površin. Uredili smo tudi novo jedilnico, razdelilno kuhinjo in knjižnico v nekdanjem hišniškem stanovanju ter dovozno pot za dostavo hrane.

Logo EKP kohezijski sklad SLO5

ravnateljica
Ravnateljica šole Simona Kralj je poudarila, da se je s prenovo šola iz sive, dolgočasne gospe spremenila v svetlo, varčno in statično varno šolo. Zahvalila se je županu Zoranu Jankoviću in Mestni občini Ljubljana za podporo pri prenovi, ki smo jo izvedli v osmih mesecih.

župan
Župan Zoran Janković je izrazil zadovoljstvo, da so dela potekala po načrtih in da bodo odslej učenci lahko v prenovljeni šoli pridobivali nova znanja. Užival je v izjemni prireditvi, ki so jo pripravili učenci in učitelji.

Energetsko napredni

šola

Stavba OŠ Milana Moškriča je ena izmed 48 stavb, ki smo jih prenovili v okviru omenjenega javno-zasebnega partnerstva. Med njimi je vrsta kulturnih in zdravstvenih objektov, vzgojno-izobraževalnih ustanov, športnih objektov in objektov mestne uprave. Energetske obnove sodijo v sklop pametnih rešitev, z njimi nižamo porabo energentov, povečujemo delež obnovljivih virov in znižujemo emisije toplogrednih plinov, s tem pa varujemo naše okolje. Z doslej izvedenimi obnovami smo že ohranili 150.000 dreves, z drugim delom projekta pa bomo ohranili še nadaljnjih 22.000 dreves.