ponedeljek, 25. 3. 2019

Oglejte si arheološke najdbe pod Erjavčevo cesto

Vas zanima, kaj se skriva pod Erjavčevo cesto? Potem vas vabimo k ogledu aktualnih arheoloških raziskav ob izkopavanjih pri Maximarketu in Cankarjevi ploščadi. Javna vodstva potekajo ob sredah in sobotah, vse do 10. aprila 2019.

Arheologi na Erjavčevi cesti vsak dan odkrivajo nove podatke o antični preteklosti tega dela Ljubljane. Tokratne raziskave v strogem središču mesta so prava osvežitev, saj imamo možnost ponovnega vpogleda v Emono znotraj njenih obrambnih zidov. Zadnje čase so arheologi raziskovali predvsem emonska pokopališča, ceste in obrambne naprave, v zadnjih dneh pa se posvečajo izkopavanjem ene izmed večstanovanjskih hiš, ki jo imenujejo insula XXXVII.

Pridružite se javnim vodstvom

Če tudi vas zanima, kaj nam trenutno odkrite ostaline pripovedujejo o življenju v Emoni, se nam pridružite vodstvom z arheologi na terenu:

  • v sredo, 27. marca, ob 11. in 15.30 uri
  • v soboto, 30. marca, ob 11. uri
  • v sredo, 3. aprila, ob 11. in 15.30 uri
  • v soboto, 6. aprila, ob 11. uri
  • v sredo, 10. aprila, ob 11. in 15.30 uri

Zbor udeležencev je na ploščadi pri spomeniku Ivana Cankarja, pri vhodu 2 v Cankarjev dom.

Število obiskovalcev na vodstvu je zaradi varnosti omejeno na 15. Na vodstvo pridite primerno obuti, v primeru močnega dežja pa ogled izkopavanj odpade, o čemer vas bomo pravočasno obvestili na Facebook strani (Ne)odkrita arheologija Ljubljane.

Prijave so obvezne, zbiramo jih na naslovu prijava@mgml.si, ali pa nas pokličite na 01 24 12 506 in si tako zagotovite svoje mesto v skupini. Prijave se zbiramo od ponedeljka do petka, od 8. do 14. ure oziroma do zapolnitve mest.

Na tej povezavi si oglejte  (od 11. minute naprej) obisk ekipe Dobro jutro na arheološkem najdbišču na Erjavčevi cesti. 

Preberite še: