Okusi Ljubljane v decembru
Turizem Ljubljana skupaj s priznanimi ljubljanskimi kuharskimi mojstri začenja kampanjo Okusi Ljubljane v decembru, v kateri bodo izbrane ljubljanske restavracije po promocijskih cenah ponujale nove jedi pod blagovno znamko Okusi Ljubljane.
Nove jedi so izbrali v sodelovanju s prof. dr. Janezom Bogatajem. Prvi teden bodo v restavraciji JB predstavljali telečji priželjc, v restavraciji Strelec žabje krake in sladico Lepa Ljubljanka, v Gostilnici 5-6 kilogramov pa bodo na voljo mušelni.
Akciji so bodo kasneje priključili še Hotel Park, Hotel City, Hotel Cubo, Slon 1552, Kult 316, Restavracija pri Levu, Central Hotel, Monstera bistro, Gostilna na Gradu, Atelje in Vivo D 125.
Projekt Okusi Ljubljane je del širšega prizadevanja Turizma Ljubljane za razvoj kulinarične ponudbe v prestolnici in regiji, s katerim želijo tipične ljubljanske jedi, pripravljene na sodoben način, približati domačemu trgu ter s tem podpreti lokalno izročilo in domače ponudnike.