ponedeljek, 27. 7. 2020

Osvežite se pri ljubljanskih pitnikih

V vročih poletnih dneh prija osvežitev s kakovostno pitno vodo pri številnih ljubljanskih pitnikih, ki so razporejeni po vsem mestu.

Naravna pitna voda je nenadomestljiva in neprecenljiva dobrina. Ponosni smo, da se v Ljubljani lahko pohvalimo s pitno vodo, ki neobdelana s tehnološkimi postopki teče iz naših pip.

Pitniki na vsakem koraku

foto

Po Ljubljani je razporejenih kar 42 pitnikov. Najdemo jih v središču mesta, na otroških igriščih, ob rekreacijskih površinah ter ob priljubljeni Poti spominov in tovarištva.
Ker pitnike uporablja veliko število ljudi, izpostavljeni pa so tudi vremenskim razmeram in vandalizmu ter so dostopni živalim, vam svetujemo, da pred uporabo preverite, ali je pitnik nepoškodovan in čist. V primeru kakršnih koli posebnosti pri njegovem delovanju vas prosimo, da to sporočite na brezplačno številko 080 86 52. ali na e-naslov vokasnaga@vokasnaga.si.

Aktualne informacije o ljubljanskih pitnikih, lokacije in rezultate preskušanj vode najdete na spletni strani javnega podjetja VOKA Snaga ali na mobilni aplikaciji Tap Water Ljubljana, ki vam s pomočjo izrisane poti na zemljevidu, z opisom in fotografijo pomaga poiskati najbližji pitnik.

Cevko, prijatelj otrok in skrbnik vodnih virov

O pomenu pitne vode za naše življenje in o pomenu varovanja vodnih virov izobražujemo že najmlajše. Cevko jih z različnimi ozaveščevalnimi aktivnosti na zanimiv in poučen način popelje v svet vode in odgovornega ravnanja s tem dragocenim naravnim virom. Najmlajše vzgaja v zaveznike ter zaščitnike pitne vode in vodnih virov, ki se bodo zavedali, da voda ni samoumevno dejstvo, ampak dobrina, ki zahteva našo posebno pozornost in skrb. Spoznajte Cevka in se skupaj z njim odpravite na pot odkrivanja pomena vode za naše življenje. 

 

Preberite tudi: