petek, 3. 8. 2018

Otroci veseli dveh novih otroških igrišč

Danes smo odprli novo otroško igrišče na Galjevici, v mesecu juniju pa tudi otroško igrišče v Novih Jaršah ob Clevelandski 21.

Otroško igrišče Galjevec

Na zeleni površini ob Ulici borcev za severno mejo smo na pobudo tamkajšnjih prebivalcev uredili novo otroško igrišče. Na igrišču smo prav tako namestili pet igral ter parkovno opremo (klopi in koši). 

057

053

048

047

Otroško igrišče v Novih Jaršah

Ob Clevelandski 21 smo uredili varnostno podlago iz prodca skladno z veljavnimi standardi, namestili pet igral, dve klopi in koš za smeti. Igrišče smo dokončali konec junija 2018. 

IMG 20180802 085635 1

IMG 20180802 085802 1

Otroška igrišča za vse

V Mestni občini Ljubljana posebno skrb namenjamo prav otrokom, kajti če je mesto urejeno po meri otroka, je prijazno tudi vsem drugim. Tako vsako leto obnovimo (cca. 15) ali na novo uredimo več igrišč, pri čemer lahko posebej izpostavimo čudovita nova obsežna igrišča v parku Kodeljevo, parku Muste in Šmartinskem parku, kjer so igrala prilagojena tudi otrokom z gibalnimi oviranostmi.

Vseh 214 javnih otroških igrišč v MOL je brezplačno dostopnih vsem, tako da vsem otrokom omogočamo igranje in kakovostno preživljanje prostega časa. Zabavna predvsem pa varna igra otrok je naše vodilo pri urejanju in vzdrževanju otroških igrišč ter izvedbi novih otroških igrišč. 

Pri izvedbi novih otroških igrišč nas vodita kakovost in iznajdljivost. Za vzdrževanje otroških igrišč skrbi javno podjetje Snaga.

Več o otroških igriščih preberite tukaj.