četrtek, 2. 4. 2020

Otrokom ponujamo kakovostne kulturne vsebine

Ljubljanski javni zavodi s področja kulture v teh časih posebno pozornost namenjajo tudi otrokom.

Na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana so pripravili zanimive namige za otroke in mlade, kako lahko v dneh, ko so knjižnice zaprte, v domačem okolju bralno in ustvarjalno preživljamo naš prosti čas. Med drugim lahko preberete ali poslušate pravljice, rešujete ali rišete uganke, odigrate spletni kviz Robinzonijada v informacijski družbi ali Slovenski knjižnično-muzejski kviz ter se podučite o varnosti v knjižnici in na internetu. Podrobnosti preverite na njihovi spletni strani.

Pionirski dom je v času epidemije svoje dejavnosti preselil na Facebook. Njihovi mentorji tam prebirajo pravljice, pripravljajo zanimive izzive in druge vsebine, s katerimi krajšajo čas otrokom in mladim.

Na splet je svoje aktivnosti preselila tudi Mala ulica. Na Facebook strani vsak dan delijo nasvete, kako izkoristiti čas izolacije za igro s svojimi otroki ter starše pozivajo k izmenjavi izkušenj. Vsak dan ob 19.05 pa za najmlajše preberejo tudi pravljico za lahko noč.

Lutkovno gledališče Ljubljana na ogled ponuja delovne posnetke nekaterih njihovih predstav. Doslej je bilo na spletu objavljenih 12 predstav za otroke in najstnike, najbolj gledano med njimi - predstavo za najstnike Vihar v glavi - pa si je v času epidemije ogledalo skoraj 19 tisoč gledalcev.

foto

Tudi v Kinodvoru ne počivajo, med drugim predstavljajo možnosti brezplačnega ogleda kakovostnih filmov za otroke in mladino.

V Mestnem muzeju Ljubljana družine vabijo, da tudi v teh časih ohranjajo stik s svojim muzejem. Predloge za popestritev spremenjenega družinskega vsakdana objavljajo tukaj.

Mednarodni dan knjig za otroke

Danes je mednarodni dan knjig za otroke, dan, ko še posebej spodbujamo branje in se počutimo povezane ob knjigah.

V Mestni knjižnici Ljubljana ob tej priložnosti predstavljajo bralno-spodbujevalno akcijo, s katero mlade, pa tudi starejše bralce (zlasti starše) vabijo k prostočasnemu branju odličnih knjig letošnjih nominirancev za Andersenovo nagrado - Petra Svetine in Damijana Stepančiča. Seznam knjig najdete tukaj.

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed!

Preberite tudi: