torek, 11. 8. 2020

Ste ponudnik lokalno pridelane hrane? Prijavite se in sodelujte z nami!

V Mestni občini Ljubljana z različnimi projekti in aktivnostmi spodbujamo lokalno samooskrbo. Ker si vedno bolj prizadevamo, da je pot sveže pridelane hrane od pridelovalcev do naše mize čim krajša, prav tako pa želimo meščankam in meščanom olajšati izbiro in ponudbo predstaviti na enem mestu, zbiramo podatke o ponudnikih lokalno pridelane hrane v Mestni občini Ljubljana in v Osrednjeslovenski regiji.

V času epidemije koronavirusa smo že objavili katalog ponudnikov ljubljanskega podeželja in regije. Ker želimo, da je seznam aktualen in uporaben, ga bomo ves čas dopolnjevali. 

Dopolnjujemo katalog ponudnikov ljubljanskega podeželja

Ljubljansko podeželje je izredno bogato s ponudbo lokalno pridelane hrane, po njej pa je vedno več povpraševanja. V dopolnjenem katalogu ponudnikov ljubljanskega podeželja in nastajajoči knjižici bomo združili pregled raznovrstne ponudbe lokalno pridelane hrane v mestu ter pestri ponudbi vsebinsko povezanih dogodkov in prireditev v slovenski prestolnici.

Pregled ponudbe bo namenjen meščanom in obiskovalcem, pa tudi gostincem in hotelirjem, podjetjem, ki želijo kupovati lokalne izdelke za svoje zaposlene, kot tudi javnim zavodom - vrtcem, šolam, domovom upokojencev … V katalogu bomo predstavili ponudbo pridelovalcev in predelovalcev živil, tržnice in tržne prostore, trgovinice z lokalno pridelano hrano ter kratke oskrbne verige. Vključili bomo informacije o mestnih prireditvah in dogodkih  ter druge zanimive informacije o lokalno pridelani hrani.

Javno povabilo za vse ponudnike lokalnih pridelkov in izdelkov - izpolnite obrazec

Objavljeni bodo podatki o ponudnikih, ki bodo, do vključno 20. 8. 2020, v obrazcu na tej povezavi izpolnili potrebne podatke. Objava podatkov o ponudbi lokalno pridelane hrane je za ponudnike lokalno pridelane hrane brezplačna.

Anketa za ponudnike lokalno pridelane hrane v Mestni občini Ljubljana

Da bi lokalno ponudbo čim bolj približali meščankam in meščanom oziroma vsem zainteresiranim potrošnikom, smo pripravili kratek vprašalnik. Vaši odgovori in pobude nam bodo pomagali k celostnemu oblikovanju ter nadaljnjemu načrtovanju vseh aktivnosti, ki bodo v čim večji meri zadovoljevale potrebe tako vas ponudnikov kot meščanov.

Anketo izpolnite tukaj.


Za dodatne informacije pišite na podezelje@ljubljana.si ali pokličete na telefonsko številko 01 306 4312.