četrtek, 5. 5. 2011

Panoramska vožnja po Ljubljani z "Veselim Janezom"

Ljubljano si lahko ponovno vsak četrtek do 31. oktobra 2011 ogledate iz dvonadstropnega turističnega avtobusa »Veseli Janez«.

Odkrivajte Ljubljano na udoben način. "Veseli Janez", dvonadstropni panoramski avtobus z odprto streho, ki lahko sprejme 32 oseb spodaj in 52 v nadstropju, vas popelje na daljšo vožnjo, na kateri se seznanite z večino znamenitosti slovenskega glavnega mesta.

Odhod turističnega avtobusa bo vsak četrtek ob ob 15.30 uri z avtobusnega postajališča pred Metalko na Dalmatinovi ulici. Na vodenem ogledu, ki traja približno dve uri in pol, si boste ogledali Ljubljanski grad, Botanični vrt, cerkev sv. Mihaela na Barju, Trnovo s Plečnikovo hišo, Trnovsko cerkvijo in znamenitim Trnovskim mostom, Krakovo z rimskim zidom, središče mesta (vladna in predsedniška palača, parlament, Nebotičnik…), Plečnikove Žale, Športni park Stožice in park Tivoli. Potnike, ki se ne želijo sprehoditi skozi Tivoli, avtobus zapelje na izhodiščno točko.

Cena vodenega ogleda s turističnim avtobusom »Veseli Janez« je za odrasle 18,00 € in za otroke do 12. leta starosti 10,00 €. Družinska vozovnica (2 odrasla in do dva otroka) pa je 40,00 €.

Več informacij o ostalih turističnih ogledih Ljubljane si lahko preberete na spletni strani javnega zavoda Turizem Ljubljana