četrtek, 21. 5. 2020

Pestre počitnice v Ljubljani

Ljubljanski javni zavodi med poletnimi počitnicami pripravljajo številne zanimive programe, tako da šolarjem med počitnicami zagotovo ne bo dolgčas.

Šport Ljubljana

V javnem zavodu Šport Ljubljana so pripravili Aktivne športne počitnice ter Plavalne počitnice za otroke.

Aktivne športne počitnice

Program je namenjen otrokom, rojenim do leta 2007 do vključno 2012, ki si želijo del počitnic preživeti v družbi vrstnikov in se športno udejstvovati na več športnih področjih. Otrokom bomo omogočili spoznavanje različnih športov v urejenih prostorih. Imeli bodo veliko možnosti za zabavo, igro in druženje.
Aktivne počitnice bodo potekale vsak dan od 7.30 do 16.30 ure pod vodstvom športnih pedagogov in trenerjev v Parku Kodeljevo (kopališče, dvorana, stadion, zunanja igrišča).
Termini: 

  • 29. junij do 3. julij
  • 6. do 10. julij
  • 17. do 21. avgust
  • 24. do 28. avgust

Podrobnejši program ter ostale informacije so objavljene tukaj

Plavalne počitnice

Na Kopališču Kodeljevo in Kolezija pripravljamo začetne in nadaljevalne plavalne tečaje.
Izbirate lahko med plavalnim tečajem, ki poteka od 9. do 13. ure ali pa plavalnim tečajem z dejavnostmi v vodi, ki poteka od 7. do 16. ure.
Tečaji bodo potekali od 29. junija do 28. avgusta.
Podrobnosti in prijavnico najdete tukaj.

Ljubljanski grad

Na Ljubljanskem gradu tudi to poletje pripravljamo počitniško varstvo, kjer bodo otroci potovali v čas vitezov ali odkrivali zanimivosti sveta zmajev ter se preizkušali v številnih viteških in pustolovskih veščinah.
Ljubljanski grad zagotavlja varen, razgiban in zabaven počitniški program, ki bo, kolikor bo to vreme dopuščalo, v večjem delu izveden na prostem. Program, ki bo potekal v notranjih prostorih, bo izveden z upoštevanjem zaščitnih ukrepov in veljavnih priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom

Počitniško varstvo je namenjeno otrokom od 6. do 11. leta, prijave že zbirajo na naslednje termine:

  • 6. – 10. julij 2020: od paža do viteza
  • 27. – 31. julij 2020: od paža do viteza
  • 10. – 14. avgust 2020: pustolovske počitnice s profesorjem zmajeslovja
  • 24. - 28. avgust 2020: pustolovske počitnice s profesorjem zmajeslovja

Podrobnejše informacije najdete tukaj,

Mala ulica

V Mali ulici bodo počitniško varstvo organizirali na treh lokacijah: v prostorih Male ulice, na vrtu in v gozdu.
Programi bodo potekali cele počitnice, vsak teden bodo sprejeli 60 otrok.

Prijave že zbirajo, podrobnosti najdete tukaj

Pionirski dom 

V Pionirskem domu tudi letos pripravljajo različne poletne počitniške šole, kjer bodo otroci lahko razvijali svojo ustvarjalnost. 
Počitniške šole ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce, zunanje aktivnosti in skrivanje mobitelov pred pedagogi. Potekale bodo na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Trenutno so razpisani termini za julijske počitniške šole. V enem terminu potekajo vzporedno štiri različne šole, število mest je omejeno. 
Podrobnosti in prijavnico najdete na spletni strani Pionirskega doma.

Muzej in galerije mesta Ljubljana

Pet nepozabnih počitniških dni v muzeju!
Pridruži se nam na ustvarjalnih delavnicah, vodstvih v družbi duhov iz preteklosti, arheoloških izkopavanjih in sprehodih skozi zgodovino Ljubljane.
Skupaj zavrtimo časovni stroj: V ponedeljek ga ustavimo pri koliščarjih v muzeju, v torek obiščemo Emonce v arheološkem parku, v sredo se potikamo po srednjeveških ulicah Ljubljane, četrtek bo dan za 500 let staro tiskarsko delavnico, teden pa zaključimo na domu in v vrtu arhitekta Jožeta Plečnika.

Poletno varstvo bo potekalo v dveh terminih: 

  • od 13. do 17. julija
  • od 17. do 21. avgusta

Potekalo bo od 7.30 do 16.30 ure in bo vključevalo 5 dni aktivnosti z dvema malicama in kosilom.

Primerno je za otroke od 6. do 10. leta.

Dodatne informacije in prijavo najdete tukaj

 

Počitnice s Poletavci in z NajPoletavci

10. junij – 10. september 2020
Poletje je že tradicionalno čas, ko v Mestni knjižnici Ljubljana posebno pozornost namenjamo mladim bralcem, zato že deseto leto zapored vabimo k počitniškemu branju vse osnovnošolce in srednješolce.

Poletavci

S sloganom »pol ure branja na dan prežene dolgčas stran« želimo spodbuditi otroke od sedmega do dvanajstega leta k 30-dnevnemu branju, ker tako utrjujejo svojo bralno tehniko, hkrati pa pridobivajo bralno navado. Čtivo si izbirajo samostojno (knjiga, strip, revija, turistični vodič, kuharski recepti …), lahko pa ideje za branje poiščejo v vsakoletnem Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, v paketih Maček v žaklju za otroke in na priložnostih knjižnih razstavah, ki jih knjižničarji skrbno pripravljamo.

Najpoletavci

Najstnike od trinajstega do petnajstega leta vabimo, da preberejo tri obsežnejše knjige po svojem izboru in na naši spletni strani oddajo svoje mnenje o tem, kateri knjižni junak jih je najbolj navdušil. Tudi njim smo na voljo s predlogi za zanimivo in kakovostno počitniško branje, knjigo pa si lahko izposodijo tudi na Biblos.si. Vsi poletni bralci prejmejo majico in bralno priznanje ter sodelujejo v nagradnem žrebanju.

plakat poletavci
Ob desetem letu počitniškega branja smo pripravili novo celostno grafično podobo, ki jo je izdelala ilustratorka Zarja Menart.

 


Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

Preberite tudi: