ponedeljek, 27. 1. 2020

Pestre počitnice v Ljubljani

Ljubljanski javni zavodi med zimskimi šolskimi počitnicami pripravljajo zanimive programe, tako da za pestro preživljanje počitniškega časa sploh ne bo treba iz mesta.

Trije počitniški dvojčki v Kinodvoru

foto

V Kinodvoru si lahko vsak počitniški dan ogledate dopoldanske projekcije filmov, pripravljajo pa tudi Tri zimske počitniške dvojčke, ki vključujemo ogled filma in ustvarjalne delavnice – v ponedeljek delavnico igre pred kamero, v sredo delavnico animiranega filma, v četrtek pa pripovedovalsko delavnico.

Cena posamezne delavnice je 10 evrov in vključuje tudi vstopnico za ogled filma. Prijave sprejemajo pri blagajni Kinodvora, za vse informacije obiščite www.kinodvor.org ali pišite na kinobalon@kinodvor.org.

Počitniška pustolovščina v svetu pravljic in legend na Ljubljanskem gradu

foto

Z gradovi so neločljivo povezane številne pravljice in legende. Le kdo ne pozna pravljic o pogumnih vitezih, hudobnih kraljicah, prebrisanih spletičnah in strašnih zmajih? Si nam upate v času zimskih počitnic pridružiti na nepozabni pustolovščini, ki vas bo vodila v svet pravljic in legend, stkanih za grajskimi zidovi? Odlično! Že komaj čakamo, da se skupaj podamo na razburljivo popotovanje!

Delavnice so namenjene učencem prve triade osnovnih šol, cena vstopnice za posamezen dan je 5 €, število mest je omejeno. Za obisk delavnic priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.
Dodatne informacije in predstavitev delavnic najdete na www.ljubljanskigrad.si.

Zimska avantura z Mladimi zmaji 2020

foto

Mladi zmaji vabimo vse mlade k (so)ustvarjanju zimske počitniške avanture! Spuščali se bomo po belih strminah Krvavca, z lučkami pohajkovali po gozdovih očarljivega Tamarja, uživali na koncertu v zmajevski kleti ter skupaj, v najljubših pižamah ponočevali v enem od mladinskih centrov Mladih zmajev ter se družili v naših dnevnih sobah.
Več informacij o avanturi najdete na naši spletni strani www.mladizmaji.si in družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Aktivno s Športom Ljubljana

Zaradi premajhnega števila prijav programa ne bomo izvajali

foto

Šolarje, rojene od leta 2008 do 2012 vabimo na aktivne počitniške dni s Športom Ljubljana. Skupaj se bomo zabavali v bazenu, kjer bomo plavali in se igrali v vodi, v dvorani se bomo preizkusili v igrah z žogo in premagovali poligone, nekaj časa bomo preživeli tudi na prostem.  
Cena programa je 150 evrov, dodatne informacije dobite na e-naslovu info@sport-ljubljana.si ali številki 051 361 354.

Počitnice na drsalkah

V Hali Tivoli in Dvorani Zalog pripravljamo počitniško drsanje po ugodni ceni 1 evro. V Hali Tivoli boste lahko drsali vsak dan od ponedeljka do petka od 12.30 do 14. ure, v Dvorani Zalog pa od 11.30 do 13. ure.

Poleg počitniških terminov vas vabimo še na redne termine drsanja. V Hali Tivoli se nam lahko pridružite v četrtek od 19. do 20.30 ure, v soboto od 10. do 11.30 in od 20. do 22. ure ter v nedeljo od 14. do 15.30 ure. V Dvorani Zalog pa v soboto od 12.30 do 14. ure ter v nedeljo od 11.30 do 13. ure.

Cena drsanja v času rednih terminov je 2 evra na osebo, na obeh lokacijah si lahko izposodite tudi drsalke.

Pestro počitniško dogajanje v Mestni knjižnici Ljubljana

foto

V enotah Mestne knjižnice Ljubljana med počitnicami pripravljamo številne delavnice, namenjene različnim počitniškim okusom.
Med drugim se lahko udeležite delavnic kul elektronike in programiranja za otroke, oblikovanja črk, se naučite sestaviti Rubikovo kocko, se seznanite s kinološkimi knjigami iz knjižnice, se naučite izdelati origami ali čisto svojo igro križci in krožci, se spopadete s decoupage oziroma servietno tehniko ali pa se preizkusite v igranju družabnih iger in izdelovanju preprostih robotkov. Pozabili ne bomo tudi na druge kreativne delavnice, ker bomo ravno v pričakovanju pusta, pa bomo izdelovali tudi pustne maske.
Podrobnosti preverite na www.mklj.si

Počitniški dnevi v Mali ulici

Teden zimskih počitnic, ki ga bomo skupaj preživeli, bomo posvetili raziskovanju zimske narave. Veliko časa bomo preživeli zunaj, morda nas bo do takrat celo presenetila babica Zima ter nas razveselila s pošiljko snega. Preizkusili se bomo tudi v kuhanju oziroma peki. Ker pa bo letos zimske počitnice popestrili pust, bomo poskrbeli tudi za maske in za okrasitev Male ulice. Zagotovo nam ne bo dolgčas in poskrbeli bomo, da nam bodo počitnice ostale v lepem spominu!
Več informacij na www.malaulica.si

Počitniški šoli v Pionirskem domu

pionirski dom

V Pionirskem domu vabijo v dve počitniški šoli: Po špansko skozi umetnost je namenjena otrokom, starim od 6 do 9 let, Radijska šola z društvom Bivak pa šolarjem, starim od 9 do 12. let. 
Šoli bosta potekali vsak počitniški dan od 7.30 do 16.30 ure v Pionirskem domu, cena znaša 90 evrov, vanjo je vključeno pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane.  
Več informacij najdete na www.pionirski-dom.si ali pokličite številko 031 682 134 (Karmen Ručigaj).

Za konec pa še v Galerijo Kresija 

foto

Ob koncu počitnic, v soboto, 22. februarja, vas ob 10.30 uri vabimo še v Galerijo Kresija na otroško delavnico Slon Stane, ki bo pokala v sklopu razstave Manice Klenovšek Musil Šivarije v mestu.
Na razstavi so predstavljene ilustracije iz slikanic Slon Stane, Lev Robi, Ne, ne bom!, Tri muce in zmaj, Prijateljici in Mravljinčar Franc, poleg tega pa še dve večji tekstilni deli.
Delavnica z umetnico je namenjena otrokom, starim od 5 do 10 let. Predhodne prijave zbiramo na naslovu galerija@ljubljana.si.

Preberite tudi: