ponedeljek, 13. 5. 2024

Pevski zbor OŠ n. h. Maksa Pečarja nagrajen z zlatom

Mladinski pevski zbor OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja je pod mentorstvom Mitje Vaupotiča na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat 2024 v Bratislavi prejel zlato nagrado v kategoriji otroških pevskih zborov do 16 let. Za nagrado so se potegovali tudi zbori iz Avstrije, Češke, Norveške, Švedske, Slovaške in Turčije.

Učenci so zapeli tri pesmi, od teh tudi belokranjsko Igraj kolo, ki jih lahko poslušate tukaj od 49:03 dalje.

Zlato priznanje le eno izmed mnogih 

Pevski zbor OS n. h. Maksa Pecarja. Foto: OŠ n. h. Maksa Pečarja
Foto: OŠ n. h. Maksa Pečarja

   
Zlato priznanje predstavlja vrhunec uspehov mladinskega pevskega zbora in je le eno izmed mnogih do sedaj prejetih priznanj in nagrad. 

"Tudi letos so učenci, člani mladinskega pevskega zbora in njihov mentor Mitja Vaupotič, poželi najvišja priznanje na pevskih tekmovanjih. Najprej so prejeli Zlato priznanje z odliko na 27. državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov, 6. aprila 2024, v Celju. Vrhunec uspehov našega zbora pa je zagotovo zlato priznanje pridobljeno na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat 2024. 

Veselje nas vseh ob uspehu je bilo nepopisno, poplačano je bilo vloženo delo in odrekanje prostega časa za vaje, tudi sobotnega. Čestitke vsem članom našega mladinskega zbora za znanje in prizadevnost, največja zahvala mentorju Mitji Vaupotič za izjemni nastop in za zlato priznanje," je ob tem dejala Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica OŠ n. h. Maksa Pečarja ter dodala: "Zahvaljujem se tudi donatorjem, ki so z donacijami zmanjšali stroške učencem za bivanje v času tekmovanja v Bratislavi. Darovala so podjetja Avto Snoj, Islami Besim, Kolektor Etra, Jakša podjetje, Elsing inženiring, Makom trgovina, BNLS16, Vibor, Športno društvo FIt, Janja Erjvec, Entity, AS AN, SŽ projektivno podjetje, Društvo za ohranjenje vrednot NOB Črnuče, Blagovni trgovinski center, Zveza športnih društev Črnuče, Fabiani, Petrovic, Jeraj, Rejc O.P., Medis, Kulturno umetniško društvo Črnuče."  

Tekmovalni nastop si lahko ogledate tukaj (od 49:03 naprej), uvodno predstavitev na osrednjem prizorišču festivala pa tukaj.

Članom mladinskega pevskega zbora in mentorju Mitji Vaupotiču iskreno čestitamo ob izjemnem uspehu!