četrtek, 7. 10. 2004

Podžupan Slavko Slak policistom predal kolesa

Podžupan Mestne občine Ljubljana je včeraj v atriju Mestne hiše predal 5 službenih koles policistom ljubljanskih policijskih postaj.

Policisti ljubljanskih policijskih postaj imajo trenutno 30 službenih koles, za zagotovitev večje varnosti meščanov pa potrebujejo še dodatna kolesa, pri nakupu katerih jim je na pomoč priskočila Mestna občina Ljubljana.

Ob izročitvi koles so policisti in kriminalisti v Mestni hiši predstavili preventivna gradiva s področja varovanja premoženja, prepovedanih drog in varnosti v cestnem prometu, pred Mestno hišo pa so predstavili policijsko vozilo za nadzor prometa, poleg policistov prometnikov pa bosta na sprejemu sodelovala tudi policista konjenika.

Policijska uprava Ljubljana je že leta 1998 začela izvajati projekt "KOLESAR", katerega namen je povečati mobilnost policistov, zvišati učinkovitost ter izboljšati varnost občanov v mestnem središču.

Policisti delo na kolesih ob primernih vremenskih pogojih opravljajo skozi vse leto, pozitivne strani dela policistov kolesarjev pa so predvsem hitrost gibanja, nehrupno gibanje na terenu, možnost večkratne kontrole istega območja, pri delu policistov kolesarjev pa večkrat pride do izraza element presenečenja oziroma neposredna zalotitev pri storitvi prekrška ali kaznivega dejanja.