torek, 21. 9. 2004

Podžupan Slavko Slak pozdravil udeležence natečaja družbe Elan Bikes Rog

Družba ELAN BIKES  je objavila natečaj za slovenske osnovne šole, namenjen izobraževanju in ozaveščanju učencev o varovanju okolja z vidika mestnega prometa ter o okolju prijaznih oblik urbane mobilnosti. Gre za razpis za oblikovanje najboljšega alternativnega prometnega znaka, ki spodbuja k uporabi koles, in razpis za najboljšo listo ukrepov za ustvarjanje kolesarjem naklonjenega okolja v mestnem prometu.

Sprejema v Mestni hiši, kjer je zbrane nagovoril podžupan Slavko Slak,  se je udeležilo 55 učencev (z mentoricami) z naslednjih ljubljanskih osnovnih šol:OŠ Ledina - 10 otrok, OŠ Miška Kranjca - 5 otrok, OŠ Oskarja Kovačiča - 10 otrok, OŠ Franceta Bevka - 5 otrok, OŠ Bežigrad - 10 otrok, OŠ Riharda Jakopiča - 10 otrok in ZU Janez Levec - 5 otrok.

Nagrade za najboljši alternativni prometni zakon, ki spodbuja k uporabi kolesa v mestnem prometu so prejeli:

  1. Nataša Smrekar, ZU Janez Levec;
  2. Jure Demšar, OŠ Bežigrad;
  3. Luka Žiher, OŠ Riharda Jakopiča.

Nagrado za najboljšo listo ukrepov za ustvarjanje kolesarjem naklonjenega okolja v mestnem prometu je prejela Valentina Vodnjak z OŠ Ledina, ki je predlagala naslednje:-v Ljubljani bi prepovedali promet z avtomobili

  • potnike bi vozili z brezplačnim avtobusom
  • povsod po mestu bi naredili široke kolesarske steze z varovalno ograjo
  • vsak otrok bi ob rojstvu dobil otroški tricikel, da bi se kmalu naučil kolesarskih spretnosti
  • vsak prvošolec bi dobil brezplačno kolo
  • mesto bi vsak teden organiziralo družinske izlete z zabavnim programom (vsak teden bi igrala na "žurih" druga glasbena skupina).