petek, 10. 6. 2022

Poletne bralne dogodivščine

Vse osnovnošolce in srednješolce vabimo, da s poletnim branjem preženejo dolgčas in se pridružijo Poletavcem in Najpoletavcem Mestne knjižnice Ljubljana.

V poletni bralni akciji s sloganom »pol ure branja na dan prežene dolgčas stran« spodbujamo otroke in mladino k vsakodnevnem branju, saj tako utrjujejo svojo bralno tehniko, pridobivajo bralno navado in širijo svoja obzorja.

Poletavci od 7. do 12. leta

Čtivo si mladi bralci izbirajo samostojno, lahko pa ideje za branje poiščejo v vsakoletnem Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, v paketih Maček v žaklju za otroke in na priložnostih knjižnih razstavah. Namige za poletno branje lahko spremljajo tudi na spletni strani Poletavci, kjer prav tako oddajo izpolnjene bralne sezname. Vsak Poletavec lahko v svoj bralni seznam zabeleži tudi eno reševanje spletnega kviza Robinzonijada.

Najpoletavci od 13. do 15. leta

NajPoletavci v času poletnih počitnic preberejo tri obsežnejše knjige po svojem izboru in oddajo svoje mnenje o tem, kateri knjižni junak jih je najbolj navdušil. Tudi njim so v knjižnicah na voljo predlogi za zanimivo in kakovostno počitniško branje, brezplačno pa si lahko izposodijo e-knjige na portalu Biblos.si.

Zaključna prireditev z nagradnim žrebanjem

Konec septembra 2022 bomo vse poletne bralce, ki so pravočasno oddali svoje sezname ali mnenja o prebranem, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo prejeli majico in priznanje ter sodelovali v nagradnem žrebanju.

V akciji sodeluje že 17 slovenskih knjižnic

V poletni bralni akciji je združenih že sedemnajst slovenskih splošnih knjižnic, vsako leto pa se razveselimo tudi nekaj mladih slovenskih bralcev izven slovenskih meja (Bosna in Hercegovina, Italija in Nemčija).

Preberite tudi: